Ne znamo šta dalje: Detalji mučkog napada na Srbina sa Kosova

© Foto : Sputnjiku ustupila Kancelarija za KiMDodatno snimanje otkrilo je da su napadači Ranku Baciću polomili dva rebra
Dodatno snimanje otkrilo je da su napadači Ranku Baciću polomili dva rebra - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Tata nije izašao iz bolnice, lekari su na novom snimku uočili da su mu slomljena dva rebra. Ponovo će snimiti i glavu, istraumiran je, ne znam šta dalje, priča nam Mara Bacić, čiji je otac Ranko brutalno pretučen u selu Dolac kod Kline na Kosovu i Metohiji. Ona nam otkriva detalje mučkog napada na čoveka koji je došao da obiđe svoje imanje.
Od ponedeljka kada je pretučen, Mara Bacić samo jednom se čula sa ocem, preko video poziva. Kaže da su ona i majka od tada još više uznemirene, jer su videle koliko je istraumiran.
Porodica Bacić sa Kosova i Metohije izbegla je u Veliku Planu 1999. godine, ali je Ranko odlazio u stari kraj kad god je mogao. Ovoga puta otišao je u Klinu da bi napravio nova dokumenta, ličnu kartu.
„Išao je prošli put, ali nije uspeo da je izvadi, sada je spremio dokumenta, hteo je da preda za njihovu ličnu kartu, pošto je majka već izvadila“, objašnjava drhtavim glasom ova uplašena devojka.
© Foto : Sputnjiku ustupila Kancelarija za KiMRanko Bacić
Ranko Bacić  - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Ranko Bacić

Detalji napada na Ranka Bacića sa Kosova

Ona za Sputnjik otkriva i detalje napada na njenog oca:

„Išao je u naše selo da obiđe plac i u povratku su ga napali. Ne zna ko su, četvoro njih je bilo. Neki starac ga je spasio, srećom. Kako je video njih, kako ga napadaju, starina je pritekao u pomoć. Napadači su pobegli, nije im dobro video lica. Tata je bio bez svesti, ležao je, taj čovek ga je odveo kod jednog našeg rođaka, a on je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Zahvalna sam Bogu što je ostao živ, što ga je taj čovek, Albanac, hvala mu do neba, našao, ko zna šta je sve moglo da se desi“.

Naša sagovornica dodaje da prati vesti sa Kosova i Metohije, videla je da su napadi na Srbe postali učestali poslednjih meseci, ali, kaže, nije mogla ni da zamisli da to može da se desi njenom ocu.
„Koliko je samo puta išao dole posle rata, nikada nije imao problema. I preko dana i noću koliko je puta obilazio, plac i ostalu zemlju, nikad se nije nešto ovako desilo. Na KiM je rođen, tamo je odrastao. Žalosno je da ne možeš da odeš da obiđeš svoje imanje. Imamo i porodicu na Kosovu“, priča ova devojka.

Fotografije su je šokirale

Mara Bacić dodaje da je pravi šok doživela kada je videla fotografije svog oca na portalima koji su preneli vest o napadu.
© Foto : Sputnjiku ustupila Kancelarija za KiMRanko Bacić moraće ponovo i na snimanje glave, kaže njegova ćerka
Ranko Bacić moraće ponovo i na snimanje glave, kaže njegova ćerka - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Ranko Bacić moraće ponovo i na snimanje glave, kaže njegova ćerka
„Tata izgleda mnogo starije, mnogo se mučio, mnogo je radio na Kosovu, dok nismo izbegli, radi i sada. Imamo njive i taj plac. On je čak i planirao, Bože zdravlja, ako bude mogao i kuću da napravi, ali sada, posle ovoga, ne verujem da će imati volje da radi bilo šta“.

Uzda se u pomoć države

Naša sagovornica dodaje da nije otputovala na Kosovo, jer je pitanje da li bi je uopšte pustili u bolnicu. U neprekidnom je kontaktu sa predstavnicima Privremenog organa koji su obišli njenog oca. Uzda se u njihovu i pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
„I pored njihovih poziva, majka i ja smo očajne. Nadamo se da će tata biti prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, pa ćemo moći da ga posetimo, pretpostavljam da će ga tamo neko vreme zadržati dok ne bude mogao da putuje“, kaže Mara Bacić.
Pored ovog, u poslednje dve nedelje na Kosovu i Metohiji zabeležena su još dva napada na Srbe. Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića nepoznati napadači, za koje se veruje da su Albanci, pretukli su u selu Gojbulja nadomak Vučitrna. Povratnica u Đakovicu Dragica Gašić svakodnevno trpi torturu komšija, ali i opštinskih vlasti u tom gradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala