Merkelova na putu za Vašington: Da li će se rešiti sudbina "Severnog toka 2"

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBrod za polaganje cevi gasovoda "Severni tok 2", "Akademik Čerski", u nemačkoj luci Mukran
Brod za polaganje cevi gasovoda Severni tok 2, Akademik Čerski, u nemačkoj luci Mukran - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
U pregovorima Nemačke i SAD o gasovodu "Severni tok 2" došlo je do progresa, saopštio je nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas.
"Poslednjih nedelja obavljeno je dosta preliminarnog posla. Smatram da su se naši stavovi u mnogim tačkama zbližili", rekao je Mas.
On nije naveo da li se može očekivati da na sastanku nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika SAD Džozefa Bajdena bude napravljen odlučujući iskoraka u rešavanju ovog problema.
"Glavno je da je pred našim očima cilj i ja sam siguran da ćemo stići do njega", rekao je on.
Ministar nije naveo konkretne rokove.
"Međutim, naravno, bilo bi dobro da se to desi tokom kancelarkine (Angele Merkel) posete Vašingtonu", rekao je on.
Podsetimo, Merkelova danas kreće u zvaničnu posetu Vašingtonu, gde će sutra imati sastanak sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom. Osim bilateralnih odnosa, kako je saopštila kancelarka, jedna od tema razgovora biće "Severni tok 2" i pitanje osiguranja tranzita ruskog gasa preko Ukrajine.
U međuvremenu, radovi na Severnom toku se nalaze u završnoj fazi. Kako su saopštili iz kompanije-operatera "Nord strim 2", očekuje se da gasovod bude završen do kraja avgusta.
Mapa ruskih magistralnih gasovoda - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Finiš: Saopšteno kada će biti završen "Severni tok 2"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala