Hilandar ugostio plemenitog vatrogasca Đorđa Vukićevića

© Foto : Sputnjiku ustupio HilandarPosetu Solunu i Hilandaru upriličio je iguman manastira Metodije.
Posetu Solunu i Hilandaru upriličio je iguman manastira Metodije. - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Zahvaljujući arhimandritu Metodiju, igumanu Hilandara, Sveta srpska lavra ugostila je Đorđa Vukićevića, vatrogasca – spasioca koji je javnosti postao poznat kada je kapitensku traku fudbalera Kristijana Ronalda predao na humanitarnu aukciju sa namerom da dobijeni novac usmeri za lečenje bebe Gavrila Đurđevića.
Pored Vukićevića, Hilandar je ugostio i zamenika komandanta vatrogasno – spasilačke brigade u Beogradu, Dragana Mikovića, i šefa odseka u Upravi za vatrogasno – spasilačke jedinice i civilnu zaštitu sektora za vanredne situacije MUP – a Srbije, Aleksandra Krstića.
U organizaciju samog događaja uključili su se čelnici Grada Soluna koji su priredili svečani prijem vatrogasaca u amfiteatru gradske skupštine. Veliku pomoć i podršku u organizaciji projekta dala je grčka dobrotvorna organizacija „Teofilos“, koja brine o višedetnim porodicama i čiji je predsednik arhimandrit Metodije.
Đorđe Vukićević, vatrogasac sa KiM - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Heroj nacije – vatrogasac sa Kosova i Metohije
Vatrogasci su tokom svog boravka u Solunu obišli grad i njegove svetinje: crkvu Svetog Dimitrija i Svetog Grigorija Palame i poklonili se njihovim čudotvornim moštima, kao i crkvu Svete Sofije. Videli su Belu kulu, poznatu solunsku tvrđavu, Aristotelov trg i ostale znamenitosti. Iskoristili su priliku da posete izložbu u postavci “Svetogorskog doma”, čiji je direktor Anastasios Duros, a član UO iguman Metodije.
© Foto : Sputnjiku ustupio HilandarVukićeviću odato priznanje za njegovo plemenito delo pomoći bolesnom detetu Gavrilu Đurđeviću.
Vukićeviću odato priznanje za njegovo plemenito delo pomoći bolesnom detetu Gavrilu Đurđeviću. - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Vukićeviću odato priznanje za njegovo plemenito delo pomoći bolesnom detetu Gavrilu Đurđeviću.
Visokoprepodobni arhimandrit Metodije, iguman Hilandara se zahvalio predstavnicima Grada Soluna, njihovoj vatrogasnoj službi, kao i vatrogasnoj službi Srbije i svim učesnicima koji su prisustvovali ceremoniji dodele nagrade Đorđu Vukićeviću. Tom prilikom, iguman Svete carske lavre Hilandara je rekao:
”Velika je radost biti svedok plemenitih i čovekoljubivih dela koja svima nama ulivaju nadu da i u ovim, smutnim vremenima, postoji svetlo vrline i brige o bližnjem, i to u mladom naraštaju kao budućnosti koja dolazi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala