Federer i Nadal su prošlost – ispred Đokovića su tri dame

Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, na Vimbldonu se izjednačio sa rekordom koji su držali Rafael Nadal i Rodžer Federer, a sada mu ostaje samo da dostigne rezultate tri dame kako bi pomerio apsolutno sve granice i još jednom dokazao da je najbolji svih vremena.
Pobedom nad Mateom Beretinijem u finalu ovogodišnjeg Vimbldona Đoković je podigao svoj 20. Grend slem trofej čime je postigao ono što su mnogi u zapadnom svetu smatrali nemogućim – izjednačio se sa „velikom trojkom“ po broju titula na najjačim takmičenjima na turu.
Prethodno je u martu oborio rekord Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, a osvajanjem Rolan Garosa postao prvi teniser u Open eri koji je osvojio sva četiri Grend slema bar po dva puta.
I da ne nabrajamo dalje koje sve granice je prevazišao srpski teniser, za kog polako počinju da se sklapaju kockice i u zapadnom svetu, te mnogi „mrzitelji“ uvažavaju njegov uspeh i priznaju da statistika govori u prilog tome da je Đoković GOAT, ali kada se uzme u obzir Novakova glad za uspehom, tri dame stoje ispred njega.
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Legende se poklonile Đokoviću
Grend slem titule nisu merilo najvećeg svih vremena, ali su parametar koji su zapadni analitičari i stručnjaci često navodili kao važan, a kada je Novak osvojio 20. trofej u ovoj kategoriji, jedino ostaje da prevaziđe rekorde Štefi Graf, Serene Vilijams i Margaret Kort.
Bivša nemačka teniserka u svojoj kolekciji ima 22 trofeja, američka još uvek aktivna legenda 23, a sedamdesetosmogodišnja Australijanka neverovatnih 24.
Novak, kako je i sam rekao, neće se zaustaviti na 20. tituli, jer je uvek „gladan“ trofeja.
„Najvažniji razlog zašto se još uvek bavim profesionalno tenisom je što imam nove ciljeve i što želim da ispisujem nove stranice istorije ovog sporta. Obožavam tenis, igram i sa svojim sinom, prijateljima, braćom. Ali, da bi bio na vrhunskom nivou moraš da imaš najviše ciljeve – Grend slemovi, broj 1 na svetu, reprezentacija Dejvis kup. To je ono što me pokreće, što u meni izaziva najlepšu emociju kao sportiste. Idemo dalje“, poručio je Đoković iz Londona.
A da su i te kako realne šanse da doskoči i trima damama, između ostalih predviđaju i teniske legende Mats Vilander i Džon Mekinro koji veruju da će Đoković do kraja karijere osvojiti još oko pet, šest Grend slem titula.
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ko je GOAT?
Stručnjaci za Sputnjik: Đoković je GOAT
Američki novinar se poklonio Novaku: Ne zanima me što ga ne volite – biće najveći
Rus predviđa Đokoviću „nestvarno dostignuće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala