Engleska sramota pod istragom

© AP Photo / Facundo ArrizabalagaNavijači Engleske tokom finala EURO 2020
Navijači Engleske tokom finala EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Evropska kuća fudbala pokrenula je disciplinski postupak zbog haotičnih scena koje su se desile na i oko Vemblija u nedelju nakon što su horde navijača pokušale da prokrče sebi put na finalnu utakmicu Evropskog prvenstva u fudbalu.
Na hiljade engleskih navijača koji nisu imali karte za finale, jurišalo je na kuću engleskog fudbala u pokušaju da sa tribina nacionalnog stadiona posmatra finale svog tima i Italije, a haos koji su napravili doveo je do 53 hapšenja unutar stadiona i nekoliko van njega.
Snimci sa društvenih mreža detaljno pokazuju nemire na stadionu dok su se engleski navijači međusobno tukli , a viđeno je i da otvoreno pristupaju konzumaciji droga u scenama koje je oštro iskritikovala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kao i druga međunarodna tela poput Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koja je ukazala da je finale bilo katastrofa u kontekstu prevencije širenja virusa korona.
I čini se da će mamurluk iz ove epizode huliganskog ponašanja biti nastavljen, pošto je UEFA pokrenula istragu o događajima na Vembliju, a Fudbalski savez Engleske pogođen sa četiri optužbe povezane sa ponašanjem njenih navijača.
One se odnose na izazivanje nemira tokom intoniranja himne, upad na teren, bacanje opasnih predmeta i paljenje vatrometa unutar stadiona.
„Takođe, imenovan je UEFA etički i disciplinski inspektor koji će sprovoditi disciplinsku istragu događaja unutar i oko stadiona“, navedeno je u saopštenju UEFA.
Ulice Londona nakon što su njima prošli navijači Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Šokantan snimak nasilja u Londonu /video/
Ovaj postupak pokrenut je samo nekoliko dana nakon što je Evropska kuća fudbala pokrenula sličnu akciju nakon polufinalne utakmice koju je Engleska pobedila protiv Danske takođe na Vembliju.
Tada je danskom golmanu Kasperu Šmajhelu uperavan laser u lice dok se pripremao za odbranu šuta sa bele tačke Harija Kejna, a Engleska kažnjena sa 26.000 funti.
Engleska vri zbog penala – uvrede, kritike i opravdanja: „Hteo sam da šutiram!“
Vučević se podsmevao Englezima
Prevario je Engleze, pa i sve nas, ali – Italija će ga slaviti kao što on slavi Mihajlovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala