Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Drim tim“ konačno pravi – Amerikanci pregazili Argentinu /video/

© AFP 2023 / ETHAN MILLERKošarkaška reprezentacija Amerike (SAD)
Košarkaška reprezentacija Amerike (SAD) - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobedila je Argentinu 108:80 u trećoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre. Bila je ovo prva pobeda ekipe Grega Popoviča nakon poraza od Nigerija i Australije.
Posle poraza od Australije u timu Amerike upalio se crveni alarm, pošto „Drim tim“ nikada nije izgubio dve pripremne utakmice otkako u timu igraju NBA košarkaši (1992).
Ekipa sačinjena od NBA zvezda izgledala je jako loše protiv Nigerijaca i Ozija, te je protiv Argentine konačno odigrala na nivou i rutinski došla do ubedljivog trijumfa.
„Protiv Australije smo igrali dobro, trčali smo, igrali odbranu, imali dobar tempo, ali samo u prvom poluvremenu. U drugom je to nestalo. Sada smo uspeli to da održimo tokom čitavog meča i nadam se da je to znak da stvari idu ka boljem“, rekao je Greg Popovič.
Konačno je proradio i Kevin Durent koji je u prva dva meča iz igre šutirao 10/26, a ovoga puta bio je veoma efikasan, te je utakmicu završio sa 17 poena i šutem 6/9.
Mučio se i Bredli Bil protiv Nigerije i Australije, ali je i on ovoga puta odigrao najbolji meč završivši ga, takođe, sa 17 poena.
„Danas smo bili bolji, ali i dalje možemo još mnogo da napredujemo. Idemo u pravom smeru“, kazao je Bil.
Od starta utakmice Amerikanci su dominirali, a zanimljivo da su to uradili bez Džejsona Tejtuma koji je zbog bola u kolenu propustio duel sa vicešampionom sveta.
„Neko je morao da zauzme mesto Tejtuma. Prosto je“, kazao je Popovič.
U poraženom timu najefikasniji bio je 41-godišnji Luis Skola sa 16 poena, i Argentina ne dočekuje Olimpijske igre u dobrom raspoloženju jer je pretrpela sva tri poraza u Americi.
Amerikanci će poslednji meč pred odlazak u Tokio odigrati u petak 16. jula protiv Australije. Zatim sledi put u Japan i Igre koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta.
Izabranici Grega Popoviča brane zlato osvojeno u Brazilu do kog su došli pobedom protiv Srbije u finalu. Naša reprezentacija neće braniti srebro jer nije uspela da se kvalifikuje.
Novi debakl Amerikanaca pred Tokio! /video/
„Ludi Srbin“ ljut zbog novinara: „Da li mogu da završim? Mogu li?“ /video/
Neverovatan lapsus Amerikanca – pomenuo je Jugoslaviju, Rusiju i Kinu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala