Dodik o hajci protiv Milanovića: Bošnjacima ne odgovara niko ko ne podržava unitarnu BiH

© Tanjug / ZORAN ZESTICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, kako je ocenio, histerija i teške reči upućene ovih dana na račun predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je boravio u poseti BiH, pokazuju da bošnjačko političko Sarajevo ne može da nađe zajednički jezik ni sa kim ko slepo ne podržava njihove stavove o unitarnoj BiH.
„Način i rečnik kojim se obraćaju predsedniku susedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu, jer da jeste uvažili bi činjenicu da je Zoran Milanović predsednik Republike Hrvatske, a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati“, naveo je Dodik u izjavi za Srnu.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Šta je pozadina posete koja iritira elitu u Sarajevu, ali ne i Banjaluku
Dodik je rekao da predsednik Hrvatske nije uvredio nikoga u BiH ko želi da govori činjenicama, kao i da je iznosio stavove sa kojima neko može biti saglasan ili ne, ali niko nema pravo da o šefu jedne države, pri tom susedne, koristi takve kvalifikacije, preneo je RTRS.
„Nažalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrebim neku težu reč, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milion Srba, pa se postavlja pitanje o kom zajedničkom životu oni govore kada odu u inostranstvo, kada nisu u stanju da žive ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva suseda“, naveo je Dodik.
Podsetimo, tokom protekla tri dana Milanović je boravio u gradovima i opštinama gde žive većinom Hrvati i poručio da se slovo i duh Dejtonskog sporazuma moraju poštovati.
Bakir Izetbegović u Mostaru 6. februara 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Izetbegović: Nepotrebna bahatost Milanovića
Milanović nije otišao u Sarajevo niti se sreo sa nekim od političkih lidera.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala