Prva su „žrtva“ UEFA, ali ne klonu: Najbolje smo predstavili fudbal BiH

CC0 / Unsplash / Fudbal – ilustracija
Fudbal – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Fudbaleri Borca iz Banjaluke nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto od ove sezone više ne važi pravilo gola u gostima u takmičenjima. Ekipa iz Republike Srpske prva je koja je osetila novo pravilo UEFA na svojoj koži.
Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine sastao se sa Klužom u prvom kolu kvalifikacija i ukupnim rezultatom 4:3 zaustavljen je u pohodu na grupnu fazu Lige šampiona.
Detalj sa utakmice Borac – Kluž - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Borac prva „žrtva“ novog pravila UEFA!
U prvom susretu Borac je poražen 3:1, što je značilo da mu je za prolaz u drugo kolo potrebno čudo. Banjalučani su bili nadomak senzacije, pošto je posle 90 minuta igre bilo 2:0 i kako pravilo gola u gostima ne važi – ušlo se u produžetak.
U dodatnih 30 minuta igre Borac nije uspeo da izdrži nalete šampiona Rumunije koji je u 118. minutu preko Kipčiua došao do zlata vrednog gola.
Ekipa iz Banjaluke prva je osetila novo pravilo UEFA na svojoj koži, ali posle utakmice nisu klonili, već su bili ponosni na izdanja.

„Opet ću vam reći igrali smo protiv puno boljeg protivnika, dobro smo se predstavili, ono za čim žalim u dvomeču je naše prvo poluvreme u Klužu. Ako je moralo da se desi, neka se desilo, jako smo dobro prezentovali BiH fudbal, ova publika je nosila Borac od prvog do poslednjeg minuta, nismo uspeli, ali uspećemo, imamo prvenstvo, imamo Evropu“, rekao je trener Borca Marko Maksimović posle utakmice.

Iz primera Borca pokazalo se da novo pravilo UEFA favorizuje jače ekipe, što i jeste bio cilj Evropske kuće fudbala jer se u prošlosti dešavalo mnoštvo senzacija zbog gola u gostima.
Pošteno je reći i da se zbog toga gubi malo čar u fudbalu, ali ima i obrnutih primera, gde su slabiji ispadali, te je na kraju krajeva ipak bolje što je isto ukinuto.
Ljudi koji navijaju za Borac neće biti saglasni sa tim, međutim, već uskoro pokazaće se da je dobro što je UEFA promenila pravilo gola u gostima.
Borac prva „žrtva“ novog pravila UEFA!
Engleska vri zbog penala – uvrede, kritike i opravdanja: „Hteo sam da šutiram!“
Potres u Južnoj Americi – zbog čoveka sa prezimenom Ostojić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala