Zaharova poručuje Londonu: Vaši navijači pokazali gde žive pravi huligani

© AP Photo / Matt DunhamNavijači Engleske u Londonu pred finale Evropskog prvenstva
Navijači Engleske u Londonu pred finale Evropskog prvenstva - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Britanski navijači pokazali su svetu gde žive pravi fudbalski huligani, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući nerede koje su oni pravili u centru Londona nakon finala Evropskog prvenstva u fudbalu 2020.
Ona se prisetila kako su pred Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine vlasti Velike Britanije plašile „podanike njenog Veličanstva ruskim huliganima“.
„Jeste li videli kako su britanski zaluđenici za fudbal šutirali Italijane? Šta je Forin ofis rekao povodom toga? A britanski parlament? Upravo. Jedina nada je na nepristrasnosti 'Bi-bi-sija' — nadam se da će snimiti film o svojim navijačima koji su svetu pokazali gde žive pravi 'fudbalski huligani'“, napisala je Zaharova na svom Telegram-kanalu.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Podsetimo, nakon što su Britanci izgubili, policija Ujedinjenog Kraljevstva u nedelju privela je više od 130 ljudi, a skoro 20 pripadnika policije je povređeno.
© AP Photo / David CliffUlice Londona nakon što su njima prošli navijači Engleske
Ulice Londona nakon što su njima prošli navijači Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ulice Londona nakon što su njima prošli navijači Engleske
Početkom 2017. godine britanska televizija Bi-bi-si predstavila je dokumentarni film „Armija ruskih huligana“. Autori su upozoravali sve koji su planirali da putuju u Rusiju na „opasnost“ od susreta sa lokalnim navijačima.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala