Rusija predstavlja novi vojni avion na otvaranju međunarodnog avijacionog salona

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPeti dan Međunarodnog aerokosmičkog salona MAKS-2019 koji se održava na poligonu Žukovski u Podmoskovlju.
Peti dan Međunarodnog aerokosmičkog salona MAKS-2019 koji se održava na poligonu Žukovski u Podmoskovlju. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Ujedinjena avio-proizvodna korporacija (UAK) će predstaviti novi vojni avion na međunarodnom avio-salonu MAKS-2021, saopštila je pres-služba državne korporacije „Rosteha“.
UAK, koja je deo 'Rosteha' predstavlja fundamentalno nov vojni avion u gradu Žukovski 20. jula — prvog dana rada međunarodnog avio-salona MAKS-2021“, navodi se u saopštenju.
Rusija je jedna od malobrojnih zemalja koja poseduje tehnologije za proizvodnju perspektivnih avijacionih sistema, kao i priznati „stvaralac trendova“ u proizvodnji borbenih aviona, navodi pres-služba.
„Uvereni smo da će novi proizvod, koji su napravili stručnjaci UAK, izazvaće iskreno interesovanje ne samo za našu zemlju, već i za druge regione svta, uključujući naših konkurenata u inostranstvu“, navodi se u saopštenju predstavnika „Rosteha“.
Međunarodni avijaciono-kosmički salon MAKS-21 obeležiće ove godine 15. godišnjicu svog postojanja. Izložba će biti održana od 20. do 25. jula u Žukovskom u Podmoskovlju. Svi događaji u okviru salona biće održani uzimajući u obzir zahteve za sprečavanje širenja virusa korona.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala