Putin spreman za sastanak sa Zelenskim, ali o beskorisnim temama ne može biti ni govora

© POOL / Uđi u bazu fotografija„Direktna linija“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom
„Direktna linija“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je za dijalog sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, ali sa izuzetkom tema o kojima je potpuno beskorisno razgovarati na bilateralnom nivou, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naravno, i predsednik je govorio da je spreman za dijalog sa predsednikom Zelenskim. Međutim, do pripreme sastanka dvojice lidera još uvek nije došlo“, kazao je Peskov.

Na pitanje da li se članak ruskog predsednika posvećen Ukrajini može shvatiti tako da se pitanje sastanka lidera dve države može pomeriti sa mrtve tačke, Peskov je naglasio da je Putin više puta izjavljivao da je spreman za sastanak sa Zelenskim, još pre objavljivanja članka „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“.
 „Direktna linija“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Putin napisao članak posvećen Ukrajini: Sve sam više uveren – Donbas Kijevu nije potreban
On je precizirao da nije u toku priprema za sastanak lidera Ukrajine i Rusije, pritom istakavši da bi u svakom slučaju za početak trebalo pripremiti sastanak bar na nivou administracija predsednika.
Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je u ponedeljak članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.
Pročitajte još:
1.
Kremlj: Putinov članak izraz žaljenja što Ukrajinu kontrolišu stranci
2.
Zaharova: Samo nas je bratski odnos prema Ukrajini sprečio da uništimo „te gumenjake“
3.
Zelenski saopštio šta je zajedničko Rusiji i Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala