Počinje rigorozna kontrola poštovanja mera: Inspektori proveravaju restorane, kafiće, prevoz

© Sputnik / Lola Đorđević Otvorene bašte kafića i restorana
Otvorene bašte kafića i restorana - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je danas da su nadležni počeli rigoroznu kontrolu poštovanja svih protivepidemijskih mera.
Stamenković je za RTS rekao da sanitarna i sve druge inspekcije, komunalna milicija i komunalna inspekcija u ovom trenutku usmeravaju nadzore prema ugostiteljskim objektima, turističkim centrima, objektima za organizovanje svadbi i drugih privatnih proslava, ali i prema javnom prevozu.
Naveo je da će fokus biti na poštovanju broja korisnika usluga na određenoj površini - poštovanje naredbe ministra zdravlja da svaki objekat mora da ima obaveštenje o površini, o broju mogućih korisnika u odnosu na kvadraturu, u odnosu na mogućnost i pružanje usluga.
"Posebno ćemo da vodimo računa o distanci i o nošenju zaštitnih maski", istakao je Stamenković.
Naveo je da su u prvih 11 dana jula republičke i lokalne inspekcije izvršile 15.363 nadzora i da nije bilo izrečenih zabrana korišćenja objekata kao što je to bilo u ranijem periodu.
"Imali smo 37 naloga, dok smo u junu imali 242 naloga i 11 zabrana", naveo je Stamenković. Istakao je da je poseban problem javni prevoz u kome, kako je naveo, deo građana, ali i vozača, ne nosi maske.
"Apelujem na sva pravna lica koja se bave javnim prevozom da malo pooštre svoj unutrašnji nadzor, svoju unutrašnju kontrolu jer mnogi vozači ne nose maske, što nije dobro, daju loš primer građanima i putnicima", naglasio je Stamenković.
Naveo je da građani imaju dve opcije - da poštuju mere ili da ih ne poštuju, što bi, kako je ukazao, dovelo do pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala