Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Lečića

© SputnikBranislav Lečić
Branislav Lečić - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je odbacilo krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld, podnetu protiv Branislava Lečića, zbog krivičnog dela silovanja, jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.
Kako se navodi u saopštenju, u toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma „Zaceli me“ autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld.
Dodaje se da su obavljeni i razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom na to da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
Branislav Lečić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
„Zakazano mi je javno streljanje“: Lečić se oglasio posle poziva u policiju /video/
„Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji nijedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave“, saopšteno je iz Tužilaštva.
Dodaje se da je punomoćniku oštećene dostavljen primerak rešenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, preneo je RTS.
Punomoćnik Štajnfeldove, advokat Božo Prelević, rekao je da će sigurno uložiti prigovor na odluku tužilaštva.
Glumica Danijela Štajnfeld optužila je Branislava Lečića da ju je silovao.
Lečić i Štajnfeldova su u martu saslušani povodom tvrdnji glumice. Lečić je odbacio optužbe.
Potom je i glumica Merima Isaković izjavila ju je pre 43 godine, u vreme dok su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti, Lečić seksualno uznemiravao.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala