SZO i EMA odobravaju „Sputnjik Ve“ na jesen?

© Sputnik / Lola Đorđević Ruska vakcina „Sputnjik Ve“
Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije (RFPI) očekuje da će Svetska zdravstvena organizacija i Evropska agencija za lekova (EMA) odobriti rusku vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) na jesen, izjavio je direktor RFPI Kiril Dmitrijev.
„Očekujemo da će SZO odobriti vakcinu na jesen“, rekao je on za kanal „Indija tudej“.
On je precizirao da RFPI smatra da bi to moglo da se desi u septembru ili oktobru i da sve zavisi od Svetske zdravstvene organizacije.
S tim u vezi, dodao je da se trenutno odvijaju sve neophodne procedure koje se tiču inspekcije SZO.
Dmitrijev je izneo ista očekivanja u pogledu Evropske agencije za lekove za „Si-en-bi-si Indija“, rekavši da je u toku produktivan dijalog sa EMA.
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u skoro 70 država sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.
Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više nego što je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala