„Đoković je tada pokazao da je spreman da bude GOAT“

© AFP 2023 / MICHAL CIZEKNekadašnji španski teniser Aleks Koreča
Nekadašnji španski teniser Aleks Koreča - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Aleks Koreča, bivši drugi teniser sveta, rekao je da je Novak Đoković pobedom protiv Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa pokazao da je spreman da postane najveći teniser svih vremena.
Koreča, koji godinama radi kao komentator i analitičar, u intervjuu za „Larguero de Kadenja Ser“ rekao je da je duel srpskog i španskog tenisera najbolji ove godine i da bi mogao da bude ključan u GOAT debati.
„Najimpresivniji meč godine je pobeda Novaka Đokovića protiv Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa. Tada je pokazao da je spreman da postane najveći svih vremena“, rekao je Koreča.
U čuvenom meču Novaka i Rafe viđen je spektakularan tenis i sitnice su odlučivale pobednika. Prvi reket sveta bio je na korak da izgubi treći set, nakon kog bi Rafa poveo 2-1, ali je nadljudskim naporima uspeo da izvuče set i slomi otpor Nadala.
Đoković je treći set dobio u taj-brejku, 7:4, a potom je u četvrtom rezultatom 6:2 došao do finala i šanse za 19. Grend slem. U borbi za trofej pobedio je Stefanosa Cicipasa, a potom je mesec i po dana kasnije u Londonu podigao i 20. titulu na najvećim turnirima.
Anketa
Ko je GOAT?
Trenutno trojica aktivnih tenisera, Đoković, Federer, Nadal, imaju 20 Grend slem trofeja i Koreča smatra da više nikada nećemo videti tenisere poput njih.
„Odrasli smo gledajući Borga, Mekinroa, Lendla i Vilandera, ali niko od njih nema ni 10 Grend slem trofeja. Mislili smo da će biti nemoguće nadmašiti Pita Samprasa i njegovih 14 trofeja“, kazao je Španac.
Aleks Koreča
Rus predviđa Đokoviću „nestvarno dostignuće“
Đoković je najbolji svih vremena – i za to postoje jasni razlozi
„Novak je kao u filmu – morate da ga 'ubijete' 27 puta!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala