Zaharova: Pomno pratimo situaciju na Kubi, spoljno mešanje — nedopustivo

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Rusija pažljivo prati razvoj situacije na Kubi i smatra spoljno mešanje nedopustivim, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Pomno pratimo razvoj situacije na Kubi i oko nje. Smatramo da je mešanje spolja u unutrašnje stvari suverene države nedopustivo, kao i neke druge destruktivne akcije koje bi doprinele destabilizaciji situacije na ostrvu“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.
S tim u vezi, ona je dodala da je ruska strana uverena da kubansko rukovodstvo preduzima sve potrebne mere kako bi se ponovo uspostavio javni red u zemlji u interesima njenih građana u okviru nacionalnog Ustava i aktuelnog zakonodavstva.
U više kubanskih gradova došlo je do antivladinih demonstracija, tokom kojih su učesnici, između ostalog, tražili slobodne izbore i rešavanje socijalnih problema.
Protesti su održani u nedelju u osam gradova, uključujući Havanu. Ubrzo nakon toga na ulice su u velikom broju izašli i građani kako bi izrazili podršku vladi i predsedniku.
Ranije je situaciju na Kubi prokomentarisala i američka strana. Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da SAD podržavaju pravo na slobodu okupljanja Kubanaca i da će odlučno osuditi bilo kakvu upotrebu nasilja prema demonstantima.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala