Šef kubanske diplomatije: Amerika nema pravo da komentariše proteste na Kubi

© AFP 2023 / YAMIL LAGEKubanka sa američkom zastavom na glavi
Kubanka sa američkom zastavom na glavi - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika nema prava da govori o Kubi nakon blokade koju je ostrvu uvela Amerika, rekao je ministar spoljnih poslova Kibe Bruno Rodriges povodom izjave američkog zvaničnika o protestima na Kubi.
Podsetimo, savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da SAD podržavaju pravo na slobodu okupljanja Kubanaca i da će odlučno osuditi bilo kakvu upotrebu nasilja prema demonstrantima.
Havana panorama - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Protesti na Kubi za i protiv vlasti; Predsednik: Plaćenici neće uspeti/video/
„Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće nema ni političko ni moralno pravo da govori o Kubi. Njegova vlada je dala na stotine miliona dolara za podršku subverzivnim aktivnostima u našoj zemlji i uspostavilo blokadu koja je osnovni razlog za ekonomske probleme“, napisao je Rodriges na Tviteru.
​U više kubanskih gradova došlo je do antivladinih demonstracija, tokom kojih su učesnici, između ostalog, tražili slobodne izbore i rešavanje socijalnih problema.
Protesti su održani u nedelju u osam gradova, uključujući Havanu. Ubrzo nakon toga na ulice su u velikom broju izašli i građani kako bi izrazili podršku vladi i predsedniku.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala