Sa Evropskog prvenstva nazad u crno-beli dres: „Fenomenalno iskustvo“

© AP Photo / Alex PantlingFilip Holender
Filip Holender - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Filip Holender, fudbaler Partizana, momak rođen u Kragujevcu, bio je jedini igrač na Evropskom prvenstvu, kao član reprezentacije Mađarske, iz Superlige Srbije, a po povratku u Beograd izneo je svoje utiske o takmičenju.
Holender je bio član mađarskog tima koji se našao u „grupi smrti“ sa Nemačkom, Francuskom i Portugalijom.
Mađarska je ostavila odličan utisak, uspela je da osvoji dva boda u najtežoj mogućoj konkurenciji i časno predstavi svoju zastavu.
Holender, međutim, sve je pratio sa klupe i nije odigrao ni minut.
„Za mene je to fenomenalno iskustvo. Ogroman turnir, celo Evropsko prvenstvo, počev od priprema od dve nedelje, sve je bilo veoma uzbudljivo. Voleo bih da sam mogao da uđem i igram, ali mi je svakako velika čast što sam bio tu“, naveo je Holender za sajt Partizana.
Krilni napadač nije iznenađen činjenicom da je Italija osvojila Evropsko prvenstvo.
„Od početka su se nametnuli kao favoriti, a pre svega krasio ih je timski duh“.
Holender se vratio u tabor Partizana i uigrava se sa ekipom za početak nove sezone u Srbiji, a za saigrača će imati Rikarda Gomeša, povratnika u crno-beli dres.
„Imao sam vremena da se odmorim. Sa individualnim, odnosno kondicionim treninzima, sa Mišom Filipovićem, sam krenuo 9. jula, čim se ekipa vratila sa priprema u Sloveniji. Odlično se osećam! Pratio sam i dolazak Rikarda, utakmice u Sloveniji, ali i njegove golove koje je ranije davao, dok je bio u Partizanu. Srećan sam što je tu, vidi se da je odličan igrač. Mnogo će nam značiti!“
Prvenstvo i Liga konferencija?
„Prvenstvo počinje odmah! Prve dve utakmice igramo na strani, a u međuvremenu imamo i prvu utakmicu Lige konferencija. Ja, lično, ću se truditi da se što bolje uklopim, iako sam tek došao posle EP i nisam prošao pripreme u Sloveniji, ali je važno da je ekipa spremna. Sada polako da uđemo u ritam i, daće Bog, dobro startujemo i igramo Evropu što duže“, istakao je Holender.
► Škoti su dočekali pad Engleske – po kiši i na štakama /video/
► Uzalud vam trud, Englezi... /video/
► Uljez izazvao paniku na Vembliju – uz ovacije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala