Ruski zvaničnici o Putinovom članku posvećenom Ukrajini: Bukvar za kijevske političare

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Potpredsednik Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov je komentarišući članak ruskog predsednika Vladimira Putina o rusko-ukrajinskim odnosima izjavio da je glavna poruka tog teksta da Rusija nikada neće postati „anti-Ukrajina“.
„Fantastičan članak i po smislu i po argumentaciji – kako istorijskoj tako i savremenoj. To je upravo ono što je potrebno našim narodima koji su administrativno podeljeni, ali ne i duhovno. Takve pokušaje da se to drugačije shvati mogu činiti samo gluvi i slepi u svom pećinskom nacionalizmu ukrajinski radikali. Iskreno verujem da oni ne mogu svojoj volji da potčinjavaju bratski ukrajinski narod“, napisao je Kosačov na Fejsbuku.
Članak predsednika Rusije je komentarisao i predsednik međunarodnog komiteta Državne dume Leonid Slucki na svom Telegram kanalu rekavši da članak obavezno moraju da izuče današnji ukrajinski političari. On je dodao da će on postati istorijski bukvar i udžbenik za sprečavanje prenosa suvereniteta na spoljni protektorat u okviru zapadnog projekta „anti-Rusija".
 „Direktna linija“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Putin napisao članak posvećen Ukrajini: Sve sam više uveren – Donbas Kijevu nije potreban
Slucki je naveo da trikovi povezani sa „antiruskim“ projektom su jasni i rekao da Rusija nikada neće dozvoliti da se istorijske teritorije i bliski ljudi koriste protiv Rusije.
Svoje mišljenje o članku predsednika Rusije je dao i potpredsednik Dume Petar Tolstoj koji je naveo da je neizbežno da se Rusija i Ukrajina vrate partnerstvu i dodao da su Rusi i Ukrajinci vekovima bili uravnotežen „jedinstven sistem“ i da Zapad neće moći da „zavarava Ukrajince“.
On je saopštio da u Kijevu već nekoliko godina bolno reaguju na bilo kakve pokušaje da se razgovara o temi istorijske samoidentifikacije, međutim, isključivo političari ljude dele na prijatelje i neprijatelje.
Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod kojekakve konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala