Predsednik Kube: Amerika plaća demonstrantima da raspiruju proteste

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Državnog saveta i Saveta ministara Kube Migel Dijaz Kanel
Predsednik Državnog saveta i Saveta ministara Kube Migel Dijaz Kanel - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Među učesnicima u demonstracijama na Kubi ima ljudi koji dobijaju novac od Sjedinjenih Američkih Država za raspirivanje protesta, izjavio je kubanski predsednik Migel Dijaz Kanel.
„Postoji grupa ljudi, plaćenika kojima vlada SAD plaća indirektno preko američkih vladinih agencija da organizuju takve demonstracije“, rekao je on tokom razgovora sa pristalicama u opštini San Antonio de los Banjos.
U više kubanskih gradova došlo je do antivladinih demonstracija, tokom kojih su učesnici, između ostalog, tražili slobodne izbore i rešavanje socijalnih problema.
Protesti su održani u nedelju u osam gradova, uključujući Havanu. Ubrzo nakon toga na ulice su u velikom broju izašli i građani kako bi izrazili podršku vladi i predsedniku.
S tim u vezi, predsednik Kube je izjavio da „nećemo dozvoliti kontrarevolucionarnim plaćenicima prodatim američkoj imperiji da izazovu destabilizaciju“.
Uslediće revolucionarni odgovor. Zbog toga apelujemo na sve komuniste da izađu na ulice gde će se odvijati te provokacije i da im se odlučno suprotstave“, dodao je on.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala