Pojavilo se neželjeno lice – i poraz je bio neizbežan /video/

© AP Photo / Paul SancyaJanis Adetokumbo
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Milvoki Baksa su vođeni sjajnim Janisom Adetokumbom ostvarili prvi trijumf u finalu NBA lige nad Finiksom rezultatom 120:100 i smanjili na 2-1 u seriji, a meč je obeležilo i pojavljivanje arbitra Skota Fostera.
Američki sudija je došao u centar pažnje pošto je objavljen podatak da je Kris Pol, najbolji igrač Finiksa, izgubio 11 utakmica u nizu na kojima je u ulozi arbitra bio Foster.
​„Prokletstvo se nastavlja“, komentarišu američki mediji, a ni sam Pol nije bio na svom očekivanom nivou pošto je ubacio 19 poena, upisao devet asistencija i ostao u senci Adetokumba, koji je upisao 41 poen uz 13 skokova i šest uspešnih dodavanja za saigrače.
Način arbitriranja je prokomentarisao i trener Finiksa Monti Vilijams.
„Mi smo imali ukupno 16 slobodnih bacanja na celoj utakmici. Jedan košarkaš sa druge strane je imao 17“, naveo je Vilijams.
Finiks je bolje ušao u duel, stekao je tri poena prednosti posle prve deonice, ali je usledila furiozna četvrtina za Milvoki posle koje se na poluvreme otišlo sa čak 15 poena viška u korist te ekipe.
Baksi su nastavili sa dobrom igrom u drugom poluvremenu, podigli su razliku na preko 20 poena, a Finiks je u završnici samo uspeo da ublaži, ionako ubedljiv poraz.
Pored Adetokumba u pobedničkom timu se istakao Džru Holidej sa 21 poenom, Kris Midlton je ubacio 18, a Bobi Portis i Bruk Lopez su dodali po 11.
Na drugoj strani Deandre Ejton i Džej Krauder su imali po 18, Kameron Džonson 14, Devin Buker svega deset, dok je priliku da zaigra imao i igrač srpskih korena, Frenk Kaminski, koji je za 14 minuta na parketu ubacio šest poena uz četiri skoka i dve asistencije.
Finalna serija se nastavlja, a prvak će postati ekipa koja prva stigne do četiri pobede.  
► Neočekivani šamar za „ludog Srbina“ i „drim-tim“ /video/
► Srbija ispustila +11 i ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu
► „Ne plašite se toga da samo crnci predstavljaju SAD“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala