Vučević se podsmevao Englezima

© AP Photo / John SibleyDetalj sa utakmice Italija – Engleska
Detalj sa utakmice Italija – Engleska - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Nikola Vučević, crnogorski reprezentativac i košarkaš Čikago Bulsa, još jednom se osvedočio kao strastveni ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu, te ismejao Engleze i njihov slogan koji su koristili tokom Evropskog prvenstva u fudbalu.
Sudeći prema postovima na društvenim mrežama, jedan od najboljih crnogorskih košarkaša ljubitelj je fudbala, tenisa, moto i drugih sportova, a svaku moguću priliku koristi da pohvali srpske sportiste.
Tako poslednjih nekoliko postova veličaju Novaka Đokovića koji je u nedelju osvojio svoju 20. Grend slem titulu, tu su i Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić i drugi.
Međutim, tokom trajanja EURA Vučević je iskazao nezadovoljstvo odlukom sudije da Englezima dosudi po mnogima nepostojeći penal u trećem minutu nadoknade vremena u polufinalu koje su igrali protiv Danske.
Leonardo Bonući - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Uzalud vam trud, Englezi... /video/
Tada je crnogorski košarkaški as imao komentar i na slogan „vraća se kući“ koji su koristili Englezi tokom takmičenja verujući da će nakon više od pola veka uspeti da osvoje drugu međunarodnu titulu u istoriji postojanja reprezentacije, pogotovo zato što su sve osim jedne utakmice igrali na domaćem terenu.
„Zbog čega ljudi pričaju da se vraća kući? Englezi su osvojili jedan veliki turnir pre 50 godina. Mislim...“, aludirao je Vučević na jedini uspeh Engleske i osvajanje Svetskog prvenstva 1966. godine.
U finalu EURA Vučević nije skrivao da navija za „azure“ kojima je čestitao na osvojenoj tituli, ali je imao i poruku za Gordi Albiona.
Aktuelni šampioni Evrope u ponedeljak su dočekani u Rimu, a kamera Sputnjika bila je u Rimu na proslavi titule šampiona Evrope.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Škoti su dočekali pad Engleske – po kiši i na štakama /video/
Englez dobio žestok odgovor od Nemaca: „Oprostite, vi ste ludi“
Dominacija je dominacija – pa makar i iz senke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala