Englez dobio žestok odgovor od Nemaca: „Oprostite, vi ste ludi“

© AP Photo / Zac GoodwinGaret Sautgejt
Garet Sautgejt - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Garet Sautgejt, selektor fudbalera Engleske, našao se na meti žestokih kritika renomiranog nemačkog lista „Bild“, zbog svojih komentara tokom Evropskog prvenstva.
Navijači Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Dobila je otkaz – zbog utakmice Engleske?! /foto/
Sautgejt je govorio da je njegovom timu inspiracija za takmičenje bio Drugi svetski rat.
„Neki ljudi su pokušali da izvrše invaziju na nas. Mi smo imali hrabrosti da im se odupremo. Ne možemo da krijemo da je deo te energije bio prisutan na Vembliju protiv Nemačke. Nikada to nisam govorio igračima, ali znam da je to bio deo priče“, naveo je Sautgejt.
Usledio je „blickrig“ odgovor „Bilda“, uz naslov – „Gospodine Sautgejt, oprostite, vi ste ludi“.
„Tačno je, nacistička Nemačka je bombardovala Englesku i želela da je natera na predaju. Čelična volja Vinstona Čerčila nije samo spasla njegovu zemlju, već je pomogla Evropi da se oslobodi od nacističkih zločinaca. On je s pravom proglašen najvećim Britancem u istoriji. Gospodine Sautgejt, podsetićemo vas, Čerčilovi protivnici su bili Hitler i Gering, a ne Tomas Miler i Manuel Nojer. Teško je verovati da je iko od gledalaca ko je bio na utakmici protiv Nemačke na Vembliju svedočio kraju rata pre 76 godina. Čak ni engleski mediji, koji su voleli da potežu tu priču, to više ne rade. Rat više nije tema u svetu fudbala“, navedeno je u tekstu.
Dalje se podseća da su Nemci – Jirgen Klop i Tomas Tuhel, kao treneri engleskih timova doneli engleskom fudbalu najveće uspehe.
„I zašto da ne? Živimo u 2021, a ne u 1945. godini. Šta vas je nateralo da to izjavite? Da li ste gledali previše filmova o Čerčilu pa želite da postanete drugi najveći Britanac u istoriji? Da li vas je nacionalna zaluđenost fudbalu preduzela? Jeste li razmišljali o svom dedi koji je bio u mornarici pod Čerčilom?“, navedeno je.
Engleska nije uspela da ostvari trijumf, poražena je od Italije usred Londona posle penala.
► Perina rabona: Svi putevi vode u Rim!
► Englezi su dobili penal na poklon – i opet se žale
► Hrvatska ne miruje – i dalje se priča o sukobu na Evropskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala