Engleska vri zbog penala – uvrede, kritike i opravdanja: „Hteo sam da šutiram!“

© AP Photo / Laurence GriffithsFudbaleri Engleske
Fudbaleri Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Finale Evropskog prvenstva u fudbalu je umesto očekivane radosti donelo potpuni kolaps za reprezentaciju Engleske, koja je uprkos ranom vođstvu izgubila utakmicu od Italije posle penala.
Detalj sa utakmice Engleska – Danska - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Zar je to fudbal koji treba vratiti?
Engleska se odlučila za kukavičku taktiku, postigla je gol u drugom minutu i pomislila da može da se odbrani u narednih 88.
To se nije dogodilo, Italija je izjednačila, meč je otišao u produžetke, potom i u penale gde je ekipa Roberta Mančinija imala više nerava, petlje i znanja.
Englezi su promašili tri penala, Markus Rašford je pogodio stativu, a Bukajo Saka i Džejdon Sančo su loše izveli udarce, odnosno njih je odbranio Đanluiđi Donaruma.
U engleskoj javnosti se povela velika polemika o tome zašto su mladi igrači dobili tako veliku odgovornost, a na udaru se našao i Džek Griliš, fudbaler Aston Vile.
Legendarni Roj Kin je prokomentarisao da Griliš i Rahim Sterling nisu smeli da dozvole da „klinci“ šutiraju penale.
Usledila je burna reakcija.
„Rekao sam da sam hteo da šutiram penal! Selektor je doneo mnogo dobrih odluka, to je uradio i sada. Ali, ne želim da ljudi govore da nisam hteo da šutiram penal, rekao sam da sam hteo!“, besneo je Griliš na društvenim mrežama.
Mladi fudbaleri koji su promašili penale našli su se na udaru javnosti, bilo je i rasističkih izjava zbog čega se oglasio i Fudbalski savez, apelujući da se sa time prestane i da oni koji su vređali budu kažnjeni.
► Dominacija je dominacija – pa makar i iz senke
► Uzalud vam trud, Englezi... /video/
► Škoti su dočekali pad Engleske – po kiši i na štakama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala