Bivši bugarski premijer: Vlada Radeva želi da ostane na vlasti zauvek

© AP Photo / GERBBojko Borisov na parlamentarnim izborima u Bugarskoj
Bojko Borisov na parlamentarnim izborima u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Bivši premijer i lider partije GERB Bojko Borisov je negodovao što je njegov oponent Slavija Trifonov, lider partije „Ima i ovakvih ljudi“, objavio svoju varijantu vlade, ne dočekavši konačne rezultate glasanja.
Borisov je takođe negodovao i zbog toga što je ta stranka dobila veći broj glasova i među bugarskim biračima u inostranstvu, zbog čega je tražio da se provere svi koji su podešavali mašine za elektronsko glasanje.
Izbori u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Bugarski politikolog: Vlada pod partijom „Ima i ovakvih ljudi“ se neće razlikovati od vlade Borisova
Borisov je uveren u to da Trifonov ne želi da formira vladu, dok njegovu želju da ne bude premijer vidi kao pokušaj da na vlasti ostane trenutna službena vlada koju je naznačio predsednik Rumen Radev.
Prema njegovim rečima, za poslednja dva meseca rada trenutna vlada je predstavnicima partije GERB branila da se bave predizbornim radom, u njihove kompanije bi odmah dolazili poreski inspektori.
„To je igra Rumena Radeva kako bi opstala postojeća vlada. Zato se oni sada tako ponašaju – bez obzira na sve, oni će čitavu večnost ostati na vlasti“, izjavio je Borisov.
Na pitanje o tome da li će GERB predložiti svoju varijantu vlade, bivši premijer je u početku kategorički odbio, a nakon toga je izjavio da će partija istupiti sa svojim sastavom kada budu poznati konačni rezultati izbora i kada GERB dobije mandat za formiranje vlade, kao prva ili druga snaga.
Podsetimo, Trifonov je sa svojim predlogom na temu nove vlade izašao danas u 11 časova, kada je Centralna izborna komisija izbrojala nešto više od 95 procenata glasova, a u skladu sa kojima je GERB zauzela prvo mesto sa minimalnom razlikom u broju glasova u odnosu na partiju „Ima i ovakvih ljudi“. Informacija o tome da je partija „Ima i ovakvih ljudi“ ipak pretekla GERB objavljena je oko 14:00 nakon obrade 98,92 procenta glasova. Inače još uvek nisu objavljeni konačni rezultati.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala