Srbija ispustila +11 i ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu

© Foto : FIBADetalj sa utakmice Srbija – Kanada – U19
Detalj sa utakmice Srbija – Kanada – U19 - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Pratite nas
Mladi srpski košarkaši poraženi su od Kanade – 101:92 – u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godine. Izabranici Zorana Lukića nisu uspeli da osvoje medalju, ali su i pored toga ostavili dobar utisak.
Orlići su dan ranije izgubili od Francuske u tesnom polufinalnom meču, i u nedelju su imali veliku šansu da dođu makar do bronze na Mundobasketu.
Bili su na dobrom putu u trećoj četvrtini, vodili su jedanaest poena, ali nisu fizički izdržali i na kraju su doživeli poraz – 101:92.
Mladi srpski košarkaši igrali su perfektan turnir do polufinala, međutim, slično kao i u meču sa Kanadom, stali su u jednom trenutku i protivnik, koji je fizički nadmoćniji, slomio je otpor naših košarkaša.
Tako je bilo i protiv Kanade. Srbija je ogromnom serijo, 24:5, nadoknadila petnaest poena zaostataka (45:30) i na poluvreme je otišla sa +4, 54:50.
Momentum je bio na našoj strani, u trećoj četvrtini prednost ekipe Zorana Lukića iznosila je i +11 (61:50), ali Kanada je uspela da se vrati i pred četvrtu deonicu rezultat je bio izjednačen – 74:74.
Tada su talentovani igrači Kanade potpuno preuzeli kontrolu i do kraja susreta nisu ispuštali prednost – 101:92.
Najefikasniji u poraženom timu bio je Mušikić sa 25 poena, Petrović i Stefanović postigli su 16, Joksimović 15, a Jović 14 poena. Kanađene su predvodili Maturin sa 31 poenom i Nembhard sa 21.
U velikom finalu u 21 čas sastaju se Amerika i Francuska.
Srpski košarkaši izgoreli u želji – ništa od finala sa Amerikancima /video/
Neočekivani šamar za „ludog Srbina“ i „drim-tim“ /video/
Paklen raspored Zvezde u Evroligi – Istanbul i Tel Aviv prve stanice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala