Talas protesta u Gruziji: Traži se ostavka premijera /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaProtest protiv "Parade ponosa" u Tbilisiju
Protest protiv Parade ponosa u Tbilisiju - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Pratite nas
Deo centralnog trga Rustaveli u Tbilisiju blokiran je zbog protesta na kojem građani traže ostavku premijera Iraklija Garibašvilija. Talas nezadovoljstva je pokrenula je smrt snimatelja televizije "Pirveli" Leksa Laškaravija.
Ispred zgrade parlamenta se okupljaju novinari i njihovi istomišljenici. Oni traže ostavku premijera i tvrde da je izjava premijera od 5. jula da on smatra nesvrsishodnim da se tog dana organizuje "Parada ponosa" izazvala agresiju prema ovoj zajednici.
TELEGRAMMMM "{$url}"
U nedelju je televizija "Pirveli" saopštila da je njihov snimatelj preminuo, nakon što je tokom protesta protiv LGBT-zajednice 5. jula zadobio teške povrede. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Policija je već uhapsila četiri osobe koje se sumnjiče da su pretukle novinara. Očekuje se ekspertiza kako bi se otkrio tačan uzrok smrti.
U Tbilisiju je 1. jula počela „Nedelja ponosa“ tokom koje su predstavnici LGBT zajednice održali niz manifestacija. Na kraju nedelje, 5. jula, trebala je da se održi „Parada pobede“. Protivnici ovog događaja su izašli na centralni trg Rustaveli. Tom priliko su novinare i snimatelje opozicionih televizija nekoliko puta gađali bocama i palicama. Povređeno je bilo više od 50 novinara. Kasnije je bilo saopšteno da je parada otkazana.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala