Poslanik s Krima: Scenario Kijeva o deportaciji Rusa - monstruozni cinizam

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Pratite nas
Scenario Kijeva o povratku Krima pod ukrajinsku kontrolu i proterivanju pola miliona ruskih građana predstavlja „monstruozni cinizam“, rekao je šef komiteta krimskog parlamenta za međunacionalne odnose Jurij Gempelj.
„Kijevski političari nastavljaju da zapanjuju svojim monstruoznim cinizmom i mržnjom prema Krimu i Krimljanima“, rekao je Gempelj.
On je dodao da su ukrajinski političari došli do ivice i da su takvi scenariji svojstveni onima  koji sramote svoj narod.
Krim, međutim, dodao je on, nema od čega da strahuje.
„Krim je dobro zaštićen i u sastavu je Rusije zauvek. Zbog toga su sve izjave Kijeva o tome kako će povratiti poluostrvo beznačajne“, zaključio je Gempelj.
Podsetimo, sa takvom idejom nedavno je istupio potpredsednik vlade Ukrajine Aleksej Reznikov.
Reznikov, koji je i ministar za „reintegraciju okupiranih teritorija“, izjavio je da Kijev razmatra nekoliko scenarija za pola miliona Rusa koji su se preselili na Krim posle 2014. godine.
Krim se ujedinio s Rusijom posle referenduma koji je održan u martu 2014. godine nakon državnog udara u Ukrajini, na kom se većina stanovnika Republike Krim i Sevastopolja izjasnila za ulazak u sastav Rusije.
Ukrajina smatra Krim svojom teritorijom, ali privremeno okupiranom, dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statutom UN izjasnili za prisajedinjenje Rusiji. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je to pitanje zatvoreno.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala