Neočekivani šamar za „ludog Srbina“ i „drim-tim“ /video/

© AP Photo / David BeckerAmerika Nigerija
Amerika Nigerija - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Amerike, prvi favorit za zlato na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, pretrpela je šokantan poraz na startu priprema, bolji od njih bili su Nigerijci - 90:87 (22:23, 19:20, 25:21, 24:23). Tim selektora Grega Popoviča, poznatog pod nadimkom „ludi Srbin“, doživeo je tako žestok šamar, a američka javnost je zabrinuta.
Bolno prizemljenje Sjedinjenih Američkih Država na samom startu priprema u prijateljskom susretu sa Afrikancima.
Nigerija, je postigla čak 20 trojki i praktično je „izrešetala“ koš SAD, imali su i više skokova, pokazavši kako treba da se bori protiv američkog „drim-tima“, ukoliko želite da ostvarite pobedu.
Srbija košarkaši - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Srpski košarkaši izgoreli u želji – ništa od finala sa Amerikancima /video/
Amerikanci su doživeli prvi poraz od nekog afričkog tima, a koliki je to zapravo šok, najbolje opisuje podatak da su SAD na Olimpijskim igrama u Londonu savladale Nigeriju sa 83 poena razlike, ne tako davne, 2012. godine.
U taboru Nigerije blistao je član Majamija Gejb Vinsent, koji je Amerikancima ubacio 21 poen, od čega čak sedam trojki. Selektor "super orlova" Majk Braun, uspeo je da nokautira favorizovanog rivala sa osmoricom košarkaša koji su igrali ili igraju u NBA ligi.
Amerikanci su susret počeli sa zvezdama kao što su Kevin Durent, Džejsom Tejtum, Bredli Bil i Bem Adebajo, ali je bilo očigledno da se stvari na parketu ne odvijaju onako kako su oni i „ludi Srbin“ zamisili.
​Durent je bio najefikasniji sa 17 poena, ali uz izuzetno nizak procenat šuta -  4/13. Tejtum je brojao do 15, Lilard do 14, što je bilo nedovoljno da se stane na put razigranim Nigerijcima.
Priliku za popravni drim-tim će imati već u ponedeljak kada ih očekuje odmeravanje snaga sa Australijom, a jasno je da će Greg Popovič, Durent i ostale zvezde svetske košarke biti pod pritiskom, jer je američka javnost s pravom ogorčena na sve prikazano protiv Afrikanaca.
► „Ne plašite se toga da samo crnci predstavljaju SAD“ /video/
► Bruka u Parizu – Hardena pretresla policija, američki reper priveden /video/
► Pet kompanija koje će Lebrona učiniti milijarderom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala