"Sputnjik Ve" pokazao dobre rezultate u San Marinu

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaPakovanje ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije objavio je u magazinu "E Clinical Medicine" nove podatne o bezbednosti ruskog preparata, dobijene tokom vakcinacije stanovništva San Marina.
Istraživanje među pojedincima koji su primili prvu ili obe doze ruske vakcine "Sputnjika Ve" (Sputnik V) vršeno je od 4. do 8. aprila.
Rezultati istraživanja su pokazali visoku bezbednost ruske vakcine. „Sputnjik Ve“ je pokazao dobre pokazatelje u starosnoj grupi 60+, nisu zabeleženi smrtni slučajevi niti hospitalizacije. Praktično sve registrovane nuspojave nakon vakcinacije su bile slabe ili umerene i trajale oko dva dana. Lokalni simptomi za starosnu grupu 60+ su bili ređi, nego kod drugih odobrenih vakcina protiv virusa korona.
„Naši rezultati daju osnova da verujemo da „Sputnjik Ve“ ima visok profil tolerancije u starosnoj grupi iznad 60 godina u pogledu kratkoročnih neželjenih pojava usled vakcinacije“, naveli su autori članka.
Objavljeni podaci ukazuju na visok stepen bezbednosti ruske vakcine „Sputnjik Ve“,
San Marino je jedna od prvih država u Evropi koja je uspela da pobedi virus koronu. Već 90 odsto stanovništva je vakcinisano, od čega je većina izabrala rusku vakcinu.
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u skoro 70 država sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.
Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više nego što je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala