Turkmenistan gomila tenkove na granici sa Avganistanom

© Sputnik / Evgeny BiyatovRuski tenk T-72B3
Ruski tenk T-72B3 - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Turkmenistan nagomilava tešku vojnu tehniku u gradu Serhetab na granicu sa Avganistanom, navodi portal Turkmen.news, pozivajući se na neimenovane izvore.
Između ostalog, na granicu se prebacuju tenkovi, topovi i oklopni transporteri.
Prema podacima izvora, u jednom od južnih pograničnih punktova za poslednja tri dana nekoliko puta su se čule sirene za uzbunu. Pored toga, tokom protekle noći sa avganistanske teritorije dopirali su zvuci snažnih eksplozija.
Pucnje i eksplozije su čuli i stanovnici sela Poltavka koji se nalazi južno od Serhetabada. U samom gradu je situacija mirna. Izvor je saopštio da su turkmenistanski oficiri počeli evakuaciju svojih porodica sa granice sa Avganistanom.
Podsetimo, juče su članovi pokreta "Taliban" (organizacija, zabranjena u Rusiji) ušli u drugi po veličini grad u Avganistanu – Kandahar. Borbe su vođene oko zatvora, a zatim nastavljene na tržnici. Tom prilikom nekoliko osoba je ubijeno i ranjeno.
Istog dana, portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ukazala je da Moskva primećuje porast napetosti na avganistansko-tadžikistanskoj granici, dve trećine koje već kontrolišu talibani. Po njenim rečima, zabeleženo je nekoliko slučajeva prelaska avganistanskih vojnika na teritoriju Tadžikistana.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala