Testiranje rakete „Cirkon“ sa fregate „Admiral Gorškov“ do kraja meseca

© Foto : Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje hipersonične rakete "Cirkon" sa fregate "Admiral Gorškov" u Belom moru
Lansiranje hipersonične rakete Cirkon sa fregate Admiral Gorškov u Belom moru - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Testiranje ruskih hiperzvučnih raketa „Cirkon“ počeće do kraja meseca i to sa broda projekta 22350 „Admiral Gorškov“.
Kako su za Sputnjik rekli u odbrambeno-industrijskom kompleksu to će biti prvo lansiranje „Cirkona“ ove godine i ukupno četvrto sa tog broda.
„Do kraja meseca u okviru testiranja brodskog raketnog kompleksa sa hiperzvučnim raketama ‘Cirkon’ biće gađani kopneni i pomorski ciljevi sa fregate ‘Admiral Gorškov’“, naveo je sagovornik agencije.
Testiranje rakete treba da bude završeno ove godine.
Fregata Admiral Gorškov (levo) na paradi u Kronštatu - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
„Cirkon“ - adut ruske flote u budućnosti
Podsetimo, sa ove fregate prošle godine tri puta je lansirana raketa „Cirkon“ – dva puta na ciljeve na moru i jednom na kopnene ciljeve.
Pretpostavlja se da će raketama „Cirkon“ biti naoružane fregate projekta 22350, najnovije višenamenske podmornice projekta 885 M „Jasenj - M“, kao i krstarica „Admiral Nahimov“ koju trenutno modernizuju i podmornica „Irkutsk“.
„Cirkon“ je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom čitave rute.
Pri tome brzina rakete dostiže oko devet maha. Maksimalni domet rakete je hiljadu kilometara. „Cirkon“ može podjednako efikasno da pogađa i ciljeve na kopnu i na vodi.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala