Srpski košarkaši izgoreli u želji – ništa od finala sa Amerikancima /video/

© Foto : FIBA.COMSrbija košarkaši
Srbija košarkaši - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Mladi košarkaši Srbije, igrači uzrasta do 19 godina, nisu uspeli da se plasiraju u finale Svetskog prvenstva pošto su u polufinalu poraženi od vršnjaka iz Francuske rezultatom 75:69. Vodili su „orlići“ sve do poslednje četvrtine, u kojoj je usledio strahovit pad u igri, koji je prouzrokovao poraz i gubitak šanse za borbu za zlato sa Amerikancima.
Lendri Noko, Marko Simonović i Ognjen Dobrić – KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Paklen raspored Zvezde u Evroligi – Istanbul i Tel Aviv prve stanice
Mladi košarkaši Srbije, igrači uzrasta do 19 godina koja s klupe vodi selektor Zoran Lukić, odlično su otvorili polufinalni susret u Letoniji protiv selekcije Francuske, koja je prethodno posle produžetaka uspela da eliminiše Litvaniju.
Uvodnu četvrtinu rešili su u svoju korist dvocifrenom prednošću, pošto je na semaforu bio ispisan rezultat 23:13.
Jasno je da nije bilo realno da će tako lako nastaviti da održavaju stečenu prednost, pa su Francuzi u nastavku uspeli da reše drugu deonicu sa plus četiri, te su "orlići" na pauzu otišli sa šest poena prednosti.
Stefanović je bio najrospoloženiji za igru, prvi je stigao do dvocifrenog učinka u taboru srpskog nacionalnog tima. 
​U trenucima kada se „lomio“ meč, Filip Skobalj se pri rezultatu 54:53 krajem treće četvrtine digao na šut za tri poena i pogodio bez problema - 57:53. Ipak, i treća četvrtina pripala je Francuzima - 20:18.
Kako je odmicalo vreme u polufinalu u Rigi, tako su „trikolori“ uspevali da istope prednost „orlića“, a zatim i da dođu u prednost. Uprkos činjenici da su mladi košarkaši s košem prednosti ušli u odlučujuću deonicu, katastrofalno otvaranje iste koštalo ih je gubitka plasmana u finale.
Dominirali su Francuzi kada je bilo najpotrebnije i poslednju četvrtinu su dobili rezultatom 22:12, s druge strane supertalentovani Nikola Jović iz Mege pokušavao je da im parira, stigao je do 15 poena, imao je i devet skokova i dve asistencije, ali nedovoljno.
I Stefanović je brojao do 15, Petrović i Skobalj ubacili su po 10 poena, ali nedovoljno da se nokautiraju Francuzi i da se ode na korak od ostvarenja sna i osvajanja svetskog zlata.
Najefikasniji akter susreta bio je Žejšon Šikambu sa 19 poena, pratio ga je Klemon Friš sa 14, dok je Balu dodao 13. 
​U finalu u Rigi, u nedelju od 20 časova snage će odmeriti Francuska i Sjedinjene Američke Države, koje su trijumfovale protiv Kanade rezultatom 92:86.
► Osveta za poraz u Kini – Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva!
► „Ne plašite se toga da samo crnci predstavljaju SAD“ /video/
► Bruka u Parizu – Hardena pretresla policija, američki reper priveden /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala