Sponzor i najbogatiji arbitar sveta „kupio“ da sudi finale EP

© AP Photo / David RamosBjorn Kujpers
Bjorn Kujpers - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Holanđanin Bjorn Kujpers deliće pravdu u finalu Evropskog prvenstva u kojem se u nedelju na Vembliju sastaju Engleska i Italija od 21 čas. Interesantno, Kujpers je verovatno najbogatiji arbitar na planeti, s obzirom na to da je njegovo bogatstvo procenjeno na oko 13,6 miliona evra, a svojim autoritetom na EP „kupio“ je sebi mesto u finalu.
Bjorn Kujpers je sve samo ne običan sudija. Bogatstvo koje poseduje nije stekao suđenjem fudbalskih utakmica, već je za to zaslužan lanac supermarketa „Džambo Kujpers“ koji poseduje, koji je sponzor vozača Formule 1 Maksa Ferstapena.
Kjelini i Alba - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Kjelini pred finale pričao o smejuriji sa Albom: Pogrešio je... /video/
Holanđanin koji je dosad na ovogodišnjem EP delio pravdu na tri utakmice, počeo je suđenjem da se bavi 2006. godine, i do sada je bio akter na dva evropska i dva svetska prvenstva (Mundijal 2014. u Brazilu i 2018. u Rusiji).
U dva navrata sudio je finale Lige Evrope, a imao je tu čast i privilegiju da bude na centru i u finalu Lige šampiona.
Ljubav prema pištaljci nasledio je od oca, koji je takođe bio fudbalski arbitar, samo što nije bilo toliko uspešan, samim tim i poznat. Bjorn Kujpers studirao je poslovnu administraciju i paralelno mu je dobro išao bizniz, ništa manje uspešan nije bio ni na zelenom travnatom terenu.
​Holanđanina je praktično nemoguće izbaciti iz takta, hladnokrvan je i u najtežim situacijama, a to mu verovatno omogućava činjenica da se suđenjem bavi iz hobija, a ne zbog novca, jer ga ima na pretek.
Interesantno, Bjorn Kujpers biće prvi Holanđanin koji će suditi finale Evropskog prvenstva, pa ostaje da se vidi kako će se snaći u toj ulozi, gde su ključne uloge rezervisane za Italijane i Engleze na kultnom Vembliju.
Jedno je sigurno, sve i da zabrlja, ne mora da brine, jer je njegov „Džambo Kujpers“ lanac „težak“ preko 13 miliona evra.
► Perina rabona: Svi putevi vode u Rim!
► „Ja homofob, seksista i rasista?“
► UEFA ekspresno kaznila Engleze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala