Da li je Vimbldon „alergičan na zastavu Srbije“?

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i navijači, Vimbldon
Novak Đoković i navijači, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Navijači Novaka Đokovića koji su došli da mu pruže podršku na Vimbldonu pobunili su se na društvenim mrežama zbog navodnog tretmana koji su organizatori turnira u Londonu imali prema obeležjima Srbije.
Đoković je dominantno stigao do finala Vimbldona, nakon što je u prvih šest mečeva izgubio samo jedan set – i to prvi na turniru protiv Džejka Drejpera.
Novak nikada nije bio miljenik londonske publike, ali je uvek na tribinama imao određen broj navijača, što se nije promenilo ni ove godine.
Jedan od njih je otkrio da je na Centralni teren Ol Ingland klaba i četvrtfinalni duel Đokovića i Martona Fučoviča došao sa srpskom zastavom, a onda doživeo neprijatnost.
„Hej, Vimbldone, u sredu ste bili alergični na svaku zastavu Srbije, pa ste nam svima rekli da ih sklonimo – iako su bile dozvoljene veličine. Danas vidim zastave Kanade. Da li će i one biti uklonjene? Ili diskriminišete samo protiv navijača Novaka Đokovića?“, zapitao se tokom polufinala sa Denisom Šapovalovim korisnik Tvitera pod nadimkom „Vladivar“.
On je objasnio šta se tačno desilo.
„Jedna žena me je ljubazno zamolila da je sklonim. Njoj je to verovatno javio neko iz glavne sobe. Isto je rečeno i ostalima, čak i onima sa najmanjim mogućim zastavama. Nekim navijačima su oduzete zastave i baneri. Ni u jednom trenutku nikome nismo smetali, niti se ponašali neprimereno“, dodao je „Vladivar“.
​Slučaj ovog navijača nije jedini na ovogodišnjem Vimbldonu, barem tako tvrdi još jedan „tviteraš“.
„Isto mi se desilo u ponedeljak. Rečeno mi je da spustim srpsku zastavu posle prvog seta. Redar mi je rekao da je prevelika, ali ja sam znao da je tačno onolika kolika sme da bude. Došao je do mene tri puta, ali se na kraju izvinio i rekao mi da nije prevelika“, stoji u komentaru „Dži Fors Džil“, na šta se „Vladivar“ nadovezuje:
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Novak dobio sramno pitanje od novinara: „Jedno od najgorih koje sam čuo“ /video/
„Moja je bila malo veća (3*2, dok je 2*2 dozvoljeno), ali sam je svakako složio i brinuo se o tome da nikome ne zaklanjam pogled. Ali, ljudima sa duplo manjim (zastavama) je rečeno da ih sklone“.
Izvesni Boris Marković se u lancu komentara prisetio situacije iz Njujorka, kada je Đoković pobedio Federera u finalu sa 3-1.
„Isto mi se desilo u finalu US opena 2015. Mom tada sedamdesetosmogodišnjem ocu su uzeli srpski šal“, napisao je.
​► Amerikanci analizirali Đokovićevo „tajno oružje“
Novakova lekcija „specijalcu sa zadatkom“
Đoković je osvojio set, a onda je usledio haos: „Ovo ti je poslednji put, ovo je komedija!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala