Niče novi most na Savi između Srbije i Republike Srpske /video/

© Foto : Youtube/Putevi Srbije/PrintscreenIzgradnja novog mosta na Savi kod Sremske Rače
Izgradnja novog mosta na Savi kod Sremske Rače - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Izgradnja mosta na Savi, koji spaja Srbiju i Republiku Srpsku, na auto-putu Beograd-Sarajevo, u punom je jeku, a do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan rečni, dok je drugi u fazi izrade.
U toku su radovi na izgradnji donjeg i gornjeg stroja mosta, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. Ukupna dužina novog mosta je 1.310 metara, a najduži raspon je 150 metara. Ukupna širina biće 31 metar.
U okviru projekta planirana je izgradnja autoputa dužine 18 kilometara od Kuzmina do Sremske Rače, a radovi će početi u narednim nedeljama, kada izvođač pripremi potpunu dokumentaciju.
Trenutno je angažovano 550 radnika, a vrednost kompletnog posla je 250 miliona evra.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas gradilište mosta preko reke Save i rekao da radovi odlično napreduju.
Momirović se najpre sastao sa predstavnicima turske kompanije „Tašjapi“, koja je izvođač radova i s kojima je razgovarao o dinamici posla.
Vlasnik turske kompanije Emrulah Turanli rekao da su oni tu „na zadovoljstvo građana Srbije i BiH“ i da će napraviti ono što je zamišljeno, preneo je Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala