„Nasmejala sam se, a posle mi je došlo da plačem“: Premijerka prokomentarisala izjavu Abazovića

Pratite nas
Prvo sam pomislila da je šala, da je Abazović otišao u Sarajevo da se zabavlja. Iskreno, nasmejala sam se. Ali, posle trećeg čitanja njegove izjave shvatila sam da on to zaista misli i došlo mi je da plačem. Iako je sve to što je izgovorio realno tužno, ipak je zdravije da se nasmejem.
To je bila prva reakcija premijerke Srbije Ane Brnabić na pitanje "Novosti" kako tumači stav potpredsednika vlade Crne Gore Dritana Abazovića, koji je danas u Sarajevu poručio da "nije zadovoljan izjavama Beograda u poslednje vreme".
Premijerka je dodala i da prosto ne može da veruje da, posle svega što je vlast u Podgorici učinila u poslednje vreme, sada traže i da "vodimo računa i o tonalitetu naših izjava o Crnoj Gori".
Podsetimo, Abazović je danas izjavio da nije zadovoljan izjavama zvaničnog Beograda u poslednje vreme i ocenio da one ne doprinose umanjenju tenzija
On je naveo da možda postoji doza odgovornosti i sa strane Crne Gore i dodao da se zalaže za prevazilaženje nedoumica u džentlmenskom dijalogu, prenosi Pobjeda.
Izrazio je uverenje da će i sa druge strane prevladati taj koncept i da će ovo što se dešava u poslednje vreme biti tumačeno, kako je rekao, kao "incidentna epizoda".
Abazović smatra da Crna Gora treba da resetuje odnose sa Srbijom i da ih unapređuje na pravi način kako dolikuje najbliskijim mogućim državama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala