Skandalozna igrica: Da li će Hitler u raj ili pakao? /video/

© Foto : Cool Game/youtubeHitler na tenku u popularnoj igrici
Hitler na tenku u popularnoj igrici - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Igrica za mobilne telefone koja omogućava korisnicima da „sude“ poznatim istorijskim ličnostima izazvala je reakciju jevrejskih grupa u Australiji, posebno zbog činjenice da se u njoj nalazi lik Adolfa Hitlera, piše „Dejli mejl Australija“.
Kako se navodi, aplikacija koja se zove „Sudnji dan: Božji anđeo. Raj ili pakao?“ na Guglu i Eplu već je preuzeta više od milion puta.
Korisnicima igrice je dozvoljeno da odlučuju o sudbini različitih istorijskih ličnosti, birajući da li će ih poslati u raj ili pakao, na osnovu onog što su činili tokom života.
Jedan od likova kojem treba suditi je niko drugi do lider nacističke Nemačke i diktator Adolf Hitler, koji je u igrici prikazan kako stoji ispred ćelije pune zatvorenika i obaveštava korisnike da je „okupio i ubio milione ljudi u koncentracionom logoru“.
U drugoj sceni Hitler je prikazan kako se „manično vozi na tenku“, dok je u još jednoj sceni viđen kako drži bebu plavih očiju i kose, sa natpisom koji ukazuje na njegove napore da formira „arijevsku rasu“.
Predsednik Komisije za borbu protiv kleveta Dvir Abramovič kaže da je „ova igra dokazala da smo dostigli stravičan minimum i da zloupotreba holokausta ne može biti vulgarnija“.
„Nema ničeg smešnog ni zabavnog u čudovištu poput Hitlera, odgovornom za istrebljenje šest miliona Jevreja, uključujući 1,5 miliona dece“, rekao je on.
Abramovič je pozvao i kompanije Gugl i Epl da „odmah povuku ponižavajuću igru sa svoje platforme i izvinu se“, ističući da ne razume razlog zbog čega je igrica uopšte i odobrena.
Pročitajte još: 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala