Dokazao da je otpušten iz Vojske Crne Gore zato što je Srbin

Vojska Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Pripadnik crnogorske vojske Milan Medojević posle dve godine na sudu je dokazao da je otkaz dobio samo zato što je Srbin.
Sudija Osnovnog suda u Danilovgradu Željko Raičević doneo je prvostepenu presudu po tužbi Medojevića, kojom je usvojio tužbeni zahtev, poništio rešenje o otkazu ugovora o radu i naložio Vojsci Crne Gore da Medojevića vrati na formacijsko mesto koje je obavljao pre otkaza.
Slučaj vojnika Medojevića, podseća podgorički portal „In4S“ dospeo je u javnost zbog toga što mu je Vojska Crne Gore, na čijem je čelu bio bivši ministar odbrane Predrag Bošković, prekinula radni odnos, kako je ranije kazao Medojević – zato što je Srbin i što nikad nije hteo da se odrekne svog srpskog identiteta.
Medojević je u Vojsci CG proveo 10 godina i nakon toga dobio otkaz pod izgovorom da više nije potreban službi.
„Ja sam Srbin i nisam želeo ni za kakvu cenu da to promenim, iako sam znao da me to može koštati posla. Takođe, želim da napomenem da sam i van službe poštovao sva pravila, nisam se bavio političkim radom i nisam član političke partije. Jedina moja krivica je što sam Srbin“, rekao je ranije Medojević.
Pravdu je potražio na sudu i dobio spor.
Njegov advokat Nikola Baltić u izjavi za „In4S“ kaže da je prvostepeni sud doneo jedinu zakonitu odluku u čiji ishod nije sumnjao nijednog trena.
„Ova odluka pokazuje da pravo i pravda još stanuju u crnogorskom pravosuđu“, rekao je Baltić, prenosi Politika.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala