Bura pred finale: Nejmar zaratio sa Brazilcima, a Mesi ima samo jedan cilj

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaLeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Mesi ili Nejmar? Argentina ili Brazil? Biće poznato u nedelju rano ujutru posle finala Kopa Amerika koje će dva sata iza ponoći početi na legendarnoj Marakani.
Dve najbolje reprezentacije Južne Amerike, predvođene dvojicom superstarova, odmeriće snage u finalu Kopa Amerike, a jasno je da na tronu ima mesta samo za jednog.
Biće to ujedno i rat dvojice prijatelja Lionela Mesija i Nejmara koji će ovoga puta morati da zaborave na to i da postanu ljuti rivali na terenu.
Fudbaleri Engleske Kalvin Filips (levo) i Deklan Rajs - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
„Ovo je pitanje života ili smrti“
Bar tokom 90 minuta odlučujuće utakmice. Za Lea Mesija, osvajača čak šest Zlatnih lopti neretko kažu da nije najveći ikada, jer ništa sa Argentinom nije osvojio.
Ovo mu je jedinstvena prilika kad se već nije proslavio na Mundijalu u Rusiji pre tri godine, da prigli trofej Kopa Amerike i da zapuši usta kritičarima. Jasno da je argetinski mađioničar u dvorištvu ljutog rivala ima samo jedan cilj.
Naravno, daleko od toga da će mu biti lako, s obzirom da naspram sebe ima motivisanog domaćina, predvođenog prvom zvezdom Nejmarom. 
Nejmar i Mesi bili su nerazdvojni u Barseloni, pre nego što je Brazilac rešio da izađe iz senke Argentinca koji je bio suvereni lider, i da se preseli u Pariz gde je potpisao ugovor sa Pari Sen Žermenom.
Ipak, daleko od toga da je tu bilo „zle krvi“. Naprotiv! Nastavili su da neguju prijateljstvo, a Nejmar izuzetno ceni starijeg kolegu.
„Kada sam došao u Barselonu, prvi mi je prišao i rekao da se ne plašim da potražim pomoć, šta god mi treba. Uvek je bio tu, posmatrao me je kao mlađeg brata, ne postoji bolji čovek u fudbalu od Lea Mesija“, pričao je svojevremeno Nejmar.
​A kada je finale Kopa Amerika u pitanju, Nejmar je šokirao sve izjavom da navija za Argentinu.
„Hoću Argentinu u finalu, tamo imam mnogo prijatelja i normalno da mi je drago što pobeđuju i želim ih u finalu. A onda? Tamo želim da ih pobedim, naravno“, izjavio je Nejmar.
Ali, Nejmar je zaratio sa svojim Brazilcima, jer ima i onih koji će u finalu navijati za Argentinu zbog Mesija.
„Ja sam Brazilac sa velikim ponosom i ljubavlju prema otadžbini. Oduvek sanjam da obučem brazilski dres i slušam pesmu naših navijača. Navijam za Brazil u bilo kom sportu, na bilo kakvom takmičenju. Ako se Brazilac takmiči u modeliranju, ja navijam za njega. Ako je u pitanju Oskar ili što god drugo, navijam za Brazilce. Gde god nastupa Brazil, ja mu pružam podršku. I pitam se: Ko je Brazilac i ne radi to isto? Ako, ja to poštujem, ali odj**ite“, napisao je na društvenim mrežama Nejmar.
Marakana je spremna, spremni su i Brazil i Argentina, Nejmar i Mesi, pa ostaje da se vidi ko će iz te velike bitke izađi kao apsolutni pobednik.
► Sponzor i najbogatiji arbitar sveta „kupio“ da sudi finale EP
► Kjelini pred finale pričao o smejuriji sa Albom: Pogrešio je... /video/
► Perina rabona: Svi putevi vode u Rim!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala