„Ne plašite se toga da samo crnci predstavljaju SAD“ /video/

© AFP 2023 / GABE GINSBERGDžejlen Rouz – bivši NBA košarkaš
Džejlen Rouz – bivši NBA košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Džejlen Rouz, proslavljeni američki košarkaš, rekao je da je Kevin Lav pozvan u reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država samo zato što je belac.
Istini za volju, Kevin Lav imao je jako lošu sezonu u Klivlend Kavalirsima, daleko je od onog košarkaša koji je jedno vreme bio jedan od najboljih visokih igrača u ligi, ali dobio je poziv da predstavlja Ameriku na Olimpijskim igrama u Tokiju.
To je i poenta Rouza, koji je ipak morao da uvede i rasnu neravnopravnost, odnosno njegovo mišljenje je da se Lav našao u reprezentaciji samo zato što je belac.
„Kevin Lav je u reprezentaciji samo zato što je belac. Ne plašite se toga da samo crnci predstavljaju Sjedinjene Američke Države“, rekao je Rouz u emisiji „Džejlen i Džakobi“.
Amerikanci šalju u Tokio fantastičan tim, pun zvezda i superzvezda, ali ime Kevina Lava odavno ne spada u tu grupu.
Ipak, Lav je neko ko se oduvek odazivao na poziv reprezentacije i jedan je od uspešnijih košarkaša u istoriji američke seniorske selekcije. Ima zlato sa Svetskog prvenstva u Turskoj (2010) i sa OI u Pekingu (2012).
To je bio sigurno jedan od razloga zašto se Lav našao među dvanaestoricom putnika za Tokio.
Rouz smatra da su to gluposti i da bi Diandre Ejton morao da bude u timu umesto iskusnog krilnog centra.
„Svako ko je gledao košarku zna da Lav nije imao sjajnu sezonu, nije bio najbolji igrač svog tima i nije zaslužio poziv. Izbacio bih ga iz tima i ubacio nekog drugog. Reći ću vam i ko bi to trebalo da bude. Diandre Ejton, momak rođen na Bahamima, koji je studirao u Finiksu, igra tamo i profesionalno i trebalo bi da uđe umesto Lava“, rekao je Rouz i dodao:
„Razočaran sam što čelni ljudi reprezentacije nemaju hrabrosti da pošalju svecrnački tim na Olimpijske igre“, zaključio je Rouz.
Lav je prethodne sezone odigrao samo 25 utakmica, a prosečno je beležio 12,2 poena i 7,7 skokova, i po igrama nije zaslužio poziv, ali postoji nešto što se zove zasluga za prethodne partije, te su iz tima Amerike odlučili da mu se oduže pozivom.
​► Šamar političarima u BiH: „Novac koji ste spremili dajte školama košarke“ /video/
Na putu Srbije stoji devojka koja je šokirala Rusiju /video/
„Isto nam se dogodilo sa sudijom i protiv Crne Gore, ali – Bog nas je pogledao“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala