Zaharova savetuje Amerikancima: Sa „ruske pretnje“ pređite na vanzemaljce

CC0 / / NLO
NLO - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova savetovala je Amerikancima da sa „ruske pretnje“ pređu na vanzemaljce i NLO.
„'Ruski dosije' postao je sastavni deo unutrašnje politike Sjedinjenih Američkih Država u najgorim tradicijama makartizma. Loše im ide fantaziranje. Vreme je da se prebace na vanzemaljce i NLO“, napisala je Zaharova na Telegramu, komentarišući novi skandal sa američkim novinarom, voditeljom televizije „Foks njuz“ Takerom Karlsonom koji je rekao da ga je američka obaveštajna služba redovno prisluškivala, jer je želeo da intervjuiše predsednika Rusije Vladimira Putina.
Prema rečima Zaharove, ta priča ne bi bila vredna pažnje da nisu ponovo iz nekog razloga „tom prljavom američkom vešu prišili tezu o 'ruskoj pretnji'“.
„Voditelj Karlson je izjavio da je (američka) Državna bezbednosna agencija (SNA) pratila njegovu prepisku i nameravala da je objavi na internetu. Razlog, prema mišljenju reportera, je to što aktuelna administracija ne deli njegove konzervativne poglede i želi da ukine emisiju 'Veče sa Takerom Karlsonom'... Navodno je taj isti Taker Karlson želeo da intervjuiše predsednika Rusije, zbog čega se našao pod prismotrom obaveštajnih službi... Prema mišljenju novinara, Državna bezbednosna agencija imala je plan da ga predstavi kao 'glasnika Kremlja' i 'agenta ruske propagande'“, objasnila je Zaharova.
Ranije je Karlson izjavio da američka Državna bezbednosna agencija špijunira njegovu emisiju „Veče sa Takerom Karlsonom“, te da želi da je skloni sa televizije. SNA je odbacila te optužbe. U njihovom saopštenju navodi se da voditelj nije bio „obaveštajna meta“, te da nisu planirali da sklone njegovu emisiju sa programa. Istakli su da se bave obaveštajnim radom u inostranstvu, a ne u SAD.
Karlson je rekao da su ovi navodi obaveštajne službe – laž.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala