Vučić i Dačić sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu /foto/

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Skupštine Srbije Ivica Dačić odvojeno su se sastali sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom.
Po završetku sastanka biće otvorena druga faza međustranačkog dijaloga.
Ranije najavljeno da će ove nedelje vlast i opozicija razgovarati o unapređenju izbornih uslova na oba koloseka, uz posredovanje evroparlamentaraca, kao i bez prisustva stranaca, a Dačić je naveo da će prva tema biti mediji, o kojoj će se raspravljati dva dana.
Dačić je na K1 rekao da je dogovoreno da se razmatraju četiri teme, koje, osim medija, obuhvataju i izbornu regulativu, u smislu pitanja izbornog procesa, podnošenja lista, provere biračkog spiska, kao i izborni dan, te funkcionersku kampanju i njeno finansiranje.
Danas će biti održan i sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca, na kojem će biti reči o pitanju zakonodavstva u vezi sa listama nacionalnih manjina, a trebalo bi da se razgovara i sa urednicima televizija sa nacionalnom frekvencom i štampanih medija.
Dačić je naveo da očekuje da se do kraja jula zna šta je prihvatljivo.
"Očekujem da se do kraja jula iskristališe šta je od svega toga prihvatljivo. Zajednički cilj je da pokažemo međusobnu toleranciju, da se dogovorimo oko nekog kodeksa ponašanja u kampanji i da se politika vrati na taj deo da nema vređanja porodica", istakao je Dačić.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala