Vlada Federacije BiH proglasila 11. jul za Dan žalosti

CC0 / / Sarajevo i zastava BiH
Sarajevo i zastava BiH - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Vlada Federacije BiH proglasila je 11. jul za Dan žalosti u Federaciji BiH.
U obrazloženju ove odluke, koju je vlada usvojila juče na sednici u Mostaru, tvrdi se da su tokom proteklog rata na teritoriji BiH "počinjeni brojni zločini" i da su se dogodile tragedije ogromnih razmera, ali da je "po brutalnosti i broju žrtava najteži zločin, odnosno genocid izvršen u Srebrenici", saopšteno je na sajtu Vlade Federacije BiH.
Članovi Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice ranije su zatražili da Savet ministara smeni, odnosno razreši dužnosti ministra inostranih poslova u Savetu ministara BiH Biseru Turković zbog inicijative da 11. jul bude proglašen Danom žalosti. 
BiH - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Bakirova ministarka: Da li Bisera Turković vodi spoljnu politiku SDA ili BiH
Predsednik ove organizacije Branimir Kojić rekao je u izjavi za Srnu da u proteklom ratu nije ginuo samo jedan narod, pa da samo njemu bude posvećen dan žalosti, preneo je Tanjug.
Turkovićeva je samoinicijativno od ambasadora i diplomatskih predstavnika BiH tražila da na Dan sećanja na srebreničke žrtve zastave na predstavništvima budu spušten na pola koplja.
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je od ambasadora BiH iz Republike Srpske tražio da to ne čine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala