Vesti: Osmanijeva preuzela ulogu portparolke Pentagona, preti Beogradu američkim trupama /video/

© Sputnik / SputnjikSputnjik info
Sputnjik info - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Pratite uživo Vesti Radija Sputnjik.
Danas u vestima:
  • Vjosa Osmani je praktično preuzela ulogu portparola Pentagona preteći Beogradu američkim vojnim trupama, kaže politički analitičar dr Dejan Vuk Stanković u osvrtu na izjavu predsednice tzv. države Kosovo koja je, aludirajući na NATO kao zaštitnike Prištine, srpskim vlastima poručila da „Kosovo nije samo“.
  • Otkrivamo – koje tačno zemlje čine „Lublinski trougao“, koji eksperti vide kao svojevrstan antiruski savez? U pitanju je, kako kažu, specijalni geopolitički projekat Varšave, a glavni cilj mu je obuzdavanje Rusije, odnosno suprotstavljanje Moskvi.
  • Potezi ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković su produkt šovinističke i nacionalističke politike SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića, kaže za Sputnjik politikolog iz Banjaluke Anđelko Kozomara.
  • Ideja Republike Srpske mora da ostane čista i besprekorna, a svaka vrsta satanizacije i prljanja tog imena i procesa mora biti odbačena, poručio javnosti srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
  • Mali broj studenata koji ove godine žele da upišu studije srpskog jezika i književnosti je alarmantan, kažu stručnjaci – na Filološkom fakultetu u Beogradu popunjeno manje od polovine budžetskih mesta.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala