Užičko kolo i srpska zastava u centru Zagreba /video/

CC0 / Pixabay / Zagreb, Hrvatska
Zagreb, Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Na trgu Bana Jelačića u Zagrebu danas su pažnju prolaznika privukli momci i devojke odeveni u srpsku narodnu nošnju, sa zastavom Srbije u rukama koji su igrali Užičko kolo.
Kako prenose mediji, radi se o manifestaciji "Međunarodna smotra folklora", koja se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8. 2021. godine.
Na snimku koji kruži društvenim mrežama vide se članovi KUD-a iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji igra na centralnom delu trga, dok građani Zagreba znatiželjno gledaju i snimaju folkloraše.
Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na trgu Bana Jelačića nije uvršten u redovni program, a, pored toga, u delu gde stoje gostujuća KUD društva, piše da je ove godine učešće u manifestaciji uzelo Izvorno udruženje "Mika Šestak" iz Svrljiga, ali i dalje nije poznato da li su baš oni Zagrepčanima predstavili najpoznatije srpsko kolo.
U komentarima ispod objave na Tviteru, usledili su brojni komentari, od kojih su se najviše izdvojila dva: "Baš lepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike..." i "Hrabro".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala