Savet ministara odbio da se 11. jul proglasi Danom žalosti u BiH

© AP Photo / Kemal SofticŽene se šetaju između grobnog kamenja u Potočarima, blizu Srebrenice, Bosna, subota, 11. juli 2020.
Žene se šetaju između grobnog kamenja u Potočarima, blizu Srebrenice, Bosna, subota, 11. juli 2020.  - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Savet ministara nije danas podržao inicijativu da se 11. jul proglasi Danom žalosti na području cele BiH.
Za predloženu tačku bilo je šest glasova bošnjačkih i hrvatskih ministara, dok su četiri ministra iz reda Srba bila protiv.
U skladu sa Zakonom o Savetu ministara i Poslovniku o radu, za konačnu odluku potrebno je obaviti i drugi krug glasanja, ali pretpostavlja se kako će i nakon drugog kruga odluka verovatno ostati ista, prenosi RTRS.
Podsećamo, ministarka inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković uputila je inicijativu predsedavajućem Saveta ministara Zoranu Tegeltiji da 11. juli bude proglašen danom žalosti u BiH.
Predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija nedavno je izjavio da mu je žao što je Turkovićeva istupila, u najmanju ruku, na nekorektan način u medijima, posebno imajući u vidu činjenicu da je mogla čuti šta je tačno rečeno na sednici Predstavničkog doma da je bila prisutna ili u krajnjoj liniji – informisati se direktno telefonskim putem u vezi sa odlukom o proglašenju Dana žalosti u BiH 11. jul.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala