Rusija: Ubistvo predsednika Haitija je drsko i demonstrativno

© AFP 2023 / VALERIE BAERISWYLUbijeni predsednik Haitija Žuvenel Moiz
Ubijeni predsednik Haitija Žuvenel Moiz - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je ubistvo predsednika Haitija Žovenela Mozela drsko i demonstrativno i dodala da Rusija računa na to da budu pronađeni ne samo počinioci već i nalogodavci.
„Nastavljamo da pratimo istragu naglog i demonstrativnog ubistva predsednika Haitija“, izjavila je Zaharova.
Ona je podsetila da su najmanje dvojica napadača američki državljani.
„Ova informacija izaziva našu ozbiljnu zabrinutost i ukazuje na to da spoljne sile još jednom čisto unutrašnje konflikte koriste za svoje sebične interese“, navela je Zaharova.
Haićanska policija istražuje napad na rezidenciju predsednika Haitija - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Američki državljani među atentatorima na Haitiju
„Nadamo se da će policija Haitija uspeti da otkrije prave razloge ubistva i privedu pravdi ne samo počinioce, već i nalogodavce i saučesnike u ovom zločinu“, dodala je ona.
Podsetimo, prema rečima ministra za izbore i međupartijske odnose Matijasa Pjerea, jedan od uhapšenih muškaraca je američki državljanin poreklom sa Haitija po imenu Džems Solaž. Pjere je za „Vašington post“ rekao da veruje da je još jedan osumnjičeni takođe Amerikanac poreklom sa Haitija, ali nije naveo detalje.
Predsednik Haitija je ubijen u napadu na njegovu rezidenciju tokom noći 7. jula. Vlasti Haitija su saopštile da su osumnjičeni za ubistvo uhapšeni i da je u ubistvu učestvovalo 26 napadača.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala