Partizan dobio rivala i iz Rusije!

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana dobili su protivnike za novu sezonu Evrokupa, tim trenera Željka Obradovića igraće protiv Lokomotive Kubanj iz Krasnodara, Huventuda, Andore, Lijetkabelisa, Trenta Metropolitana, Turk Telekoma, Hamburga i Slaska, u Grupi A.
Košarkaš Partizana Novica Veličković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Za Partizan je ginuo na parketu – Novica Ubica ide u penziju
Evrokup, drugo po snazi takmičenje u organizaciji preduzeća ECA, koje stoji i iza Evrolige, igraće se u novom formatu.
Ukupno 20 timova će biti u takmičenju, podeljenih u dve grupe.
Liga će se igrati od 20. oktobra do 6. aprila 2022. godine, a svaka ekipa će imati po 18 mečeva.
Prolaz u Top 16 fazu će izboriti po osam ekipa iz grupa, a u Grupi B igraće Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus, Cedevita Olimpija, Burg, Ulm, Bursa i Venecija.
Partizan dobro poznaje svoje rivale, najviše posla će imati protiv ruskog predstavnika, ekipe Lokomotive Kubanj iz Krasnodara, a potom i španskog Huventuda.
Moguća „nagazna mina“ za srpski klub biće tim Andore, koji se takmiči u španskom šampionatu, litvanski Lijetkabelis sa klupe predvodi bivši kapiten i trener crno-belih Nenad Čanak, dok se sa Trentom i Metropolitanom Partizan sastajao često u prethodnim sezonama Evrokupa.
„Mislim da je najvažnije od svega da mi oformimo ekipu i krenemo sa pripremama na vreme. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi i spremni za sve napore koji nas čekaju ove godine. Mislim da je izuzetno važno kakve ćemo pripreme obaviti zato što sistem takmičenja iziskuje da praktično od prve utakmice budemo spremni i igramo na najvišem mogućem nivou. Tako ćemo probati da uradimo pripreme. Timovi iz Evrokupa i ABA lige zaslužuju svaki respekt sa naše strane, tako ćemo se ponašati, svakom protivniku ćemo prilaziti na isti način, sa poštovanjem ali uvek svesni onoga što su ciljevi koje smo postavili ispred nas. Treba da sačekamo da oformimo ekipu i da se usredsredimo na ono što je najvažnije a to je rad na terenu“, poručio je Željko Obradović.
 
​► Adetokumbo ubacio 42, ali Finiks vodi 2-0! /video/
► Napadnuti srpski dečak sa Kosmeta dobio poklone i letovanje
► Nije dovoljno biti „samo“ Srbin – treba biti „ludi Srbin“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala