Palmer: Spoljni akteri umešani u situaciju u Crnoj Gori

© Sputnik / Lola Đorđević Metju Palmer
Metju Palmer - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uverene su da postoji uključenost trećih strana i spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, izjavio je danas zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer.
„Potpuno smo uvereni u uključenost trećih strana, spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, uključujući širenje dezinformacija putem interneta“, rekao je Palmer za crnogorske TV Vijesti na pitanje da prokomentariše navodno mešanje Srbije u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori.
Palmer je pozdravio kao pozitivne neke korake koje je aktuelna vlada u Crnoj Gori preduzela, a kao primer naveo smenu ministra pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog, kako tvrdi, „negiranja genocida“, i usvajanje rezolucije o Srebrenici.
On je porucio da vlast i opozicija u Crnoj Gori moraju da sarađuju kako bi se sprovele neophodne reforme, i ocenio da je važno da zemlju vode predstavnici koje je narod odabrao kako bi unapredili njihove interese.
„Mislim da smo to jasno videli u slučaju smene ministra Leposavića koja je ukjučivala saradnju između elemenata vladajuće koalicije, Vlade i opozicionog DPS-a. To je pokazatelj mogućnosti da opozicija i vladajuće stranke nađu zajednički jezik kada je to neophodno. Kada gledamo u budućnost, biće potrebno da određene ključne reforme budu usvojene, ne samo od strane vladajuće koalicije već i uz podršku opozicije“, rekao je Palmer.
On je dodao da će SAD, kao partneri i saveznici, sarađivati sa crnogorskim predsednikom i vladom kako bi se unapredili zajednički ciljevi, uključujući reforme koje će Crnu Goru približiti članstvu u EU, prenose „Vijesti“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala